Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un senator îl cere vicepremierului Liviu Dragnea să rezolve problemele Constanţei

ro

06 Nov, 2013 00:00 1824 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea este chemat să rezolve problemele Constanţei, în locul administraţiei publice locale. Dragnea este solicitat să intervină, astfel încât constănţenii să nu mai plătească una dintre cele mai mari gigacalorii din ţară şi să beneficieze, ca şi ceilalţi conaţionali, de programul susţinut de Guvern încă de pe vremea premierului Emil Boc, referitor la reabilitarea termică a blocurilor.
Pe aceste teme, senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat o interpelare lui Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Parlamentarul PDL i-a transmis ministrului USL că, şi anul acesta, constănţenii urmează să plătească cea mai scumpă gigacalorie din ţară. „Şi în această iarnă, locuitorii Constanţei vor da mai mulţi bani pentru căldură decât pentru mâncarea copiilor lor. Domnule ministru, constănţenii primesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară, dacă nu chiar cea mai «piperată». În ciuda acestui fapt, anul trecut, USL a primit votul constănţenilor cu speranţa că noul Guvern se va îngriji să le rezolve problemele. Susţinerea pe care aţi primit-o vă angajează, vă obligă şi, în acelaşi timp, vă responsabilizează să veniţi în ajutorul cetăţenilor Constanţei”, se arată în interpelarea făcută de senatorul constănţean.
Parlamentarul PDL îi explică vicepremierului că „preţul mare pe care gigacaloria îl are la Constanţa se datorează şi lipsei reabilitării termice a blocurilor”.
 
„Primarul Constanţei nu a făcut demersurile necesare pentru a veni în ajutorul asociaţiilor de locatari”
 
În acelaşi timp, senatorul îi aduce la cunoştinţă lui Liviu Dragnea că în Constanţa sunt foarte puţine blocuri reabilitate termic şi că primarul în funcţie, Radu Mazăre, nu a oferit sprijin asociaţiilor de locatari în această privinţă. „Deşi au existat bani pe vremea Guvernului Boc, primarul Constanţei nu a făcut demersurile necesare pentru a veni în ajutorul asociaţiilor de locatari şi, implicit, în ajutorul constănţenilor. Aşa cum se ştie, alţi primari din ţară şi-au ajutat concetăţenii. Primarul Constanţei are alte treburi... Să nu uităm că, de curând, Comisia Europeană a anunţat un infringement împotriva României şi Cehiei pentru că nu au furnizat informaţii cu privire la implementarea Directivei 2010/31/EU referitoare la eficienţa energetică a clădirilor”, se mai menţionează în interpelare.
În acest context, senatorul Christian Gigi Chiru i-a adresat ministrului Liviu Dragnea şi următoarele două întrebări: „A accesat Primăria Constanţa fonduri pentru reabilitarea termică a blocurilor în perioada mai 2012 – octombrie 2013?” şi „Cum poate Primăria sau asociaţiile de locatari să accese mai uşor fonduri pentru reabilitarea termică?”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii