Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un proiect de lege vizează majorarea alocației pentru copii

ro

04 Nov, 2016 00:00 3005 Marime text
Trei parlamentari PUR au inițiat un proiect de lege care prevede creșterea alocației copiilor la 450 de lei pe lună începând cu 1 ianuarie 2017. Potrivit proiectului, banii trebuie cheltuiți într-un anumit mod, defalcat. Astfel: 30% pentru achiziția de îmbrăcăminte și încălțăminte; 30% pentru achiziția de alimente; 25% pentru achiziția de bunuri care contribuie la educație (cărți, reviste, rechizite etc) și 15% pentru tabere sau excursii.

În expunerea de motive a proiectului, inițiatorii precizează că resursele financiare pot proveni din încasarea unei taxe de responsabilizare în cuantum de 0,91% din cifra de afaceri a tuturor companiilor cu capital străin care importă mărfuri ce pot fi produse în România, de la toate marketurile și hipermarketurile cu capital străin, precum și la toate companiile care au preluat exploatarea și distribuirea resurselor naturale ale României.

Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat la începutul acestei luni și se află în consultare publică. Camera Deputaților este cameră decizională pentru acest proiect.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii