Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Umanistii denunta numirile in functii pe baza culorii politice

ro

20 Aug, 2004 00:00 1005 Marime text

Promovari pe criteriul competentei

Posturile de conducere nu mai sunt incredintate oamenilor competenti, ci membrilor de partid care devin profesionisti abia dupa ce reusesc sa se instaleze in fotoliile rezervate conducerilor institutiilor * Membrii filialei municipale actioneaza pentru atragerea de noi membri, iar pana in prezent in evidentele organizatiei figureaza aproximativ 600 de membri de partid, mai ales tineri * Organizatia Natiunilor Unite si Organizatia Statelor Comunitatii Europene ar putea institui embargoul economic daca transnistrenii nu vor rezolva situatia copiilor orfani

Metoda promovarii in functii pe baza apartenentei la un partid sau altul este, in opinia umanistilor constanteni, o metoda ce a fost introdusa in "circuit" de Conventia Democrata, in perioada cat s-a aflat la putere. Dorin Berbescu, presedintele organizatiei municipale Constanta a Partidului Umanist din Romania, a declarat ieri, la conferinta de presa organizata la sediul partidului, ca metoda a fost preluata de partidul care a preluat guvernarea in urma alegerilor din 2000. Berbescu opineaza ca numirea si promovarea membrilor de partid in diferite functii au fost aduse la grad de arta. Presedintele organizatiei municipale Constanta a declarat ca functiile de conducere nu mai sunt incredintate oamenilor competenti, ci membrilor de partid care devin profesionisti abia dupa ce reusesc sa se instaleze in fotoliile rezervate conducerilor institutiilor. "Situatia se manifesta la toate nivelurile, de la ministere, Justitie, Politie si pana la treptele de jos. Chiar daca nu stiu decat ceea ce a relatat presa, un caz elocvent este cel al adjunctului Politiei Medgidia care, desi a primit calificativul foarte bine in urma cu putin timp, a fost demis", a declarat Dorin Berbescu. In opinia liderului organizatiei municipale, competenta trebuie sa fie principalul criteriu pentru numirile in funtii de conducere. Legat de acest aspect, Berbescu a spus ca fenomenul se manifesta si in invatamantul romanesc si are consecinte de nebanuit in ceea ce priveste pregatirea pentru viata a elevilor. Managementul defectuos este cauza care sta la baza atitudinii cadrelor didactice care prefera sa mediteze decat sa munceasca la clasa. "Propun desfiintarea scolilor, iar pregatirea elevilor sa se faca acasa", a declarat Berbescu referindu-se la situatia absolventilor de gimnaziu care trebuie sa se pregateasca in particular pentru a fi admisi intr-un liceu.

O mie de membri la sfarsitul lui septembrie

Presedintele organizatiei municipale a PUR a spus ca, zilnic, la sediul partidului sunt semnate 10-15 adeziuni. Membrii filialei municipale actioneaza pentru atragerea de noi membri, iar pana in prezent in evidentele organizatiei figureaza aproximativ 600 de membri de partid, mai ales tineri. Berbescu a declarat ca, daca ritmul va fi respectat, pana la sfarsitul lui septembrie numarul membrilor ar putea depasi cifra o mie. In strategia PUR pentru alegerile generale a fost inclusa si relatia cu minoritatile din judetul Constanta. Umanistii au identificat deja problemele fiecareia in parte si va actiona pentru sprijinirea organizatiilor ce le reprezinta interesele. Dorin Berbescu a sustinut ca nici una dintre cele 18 organizatii ale minoritatilor cu sediul in judetul Constanta nu a beneficiat de finantari din partea ambasadelor sau consulatelor, asa cum s-a intamplat cu minoritatea maghiara din Romania. Acesta a declarat ca minoritatile vor fi sprijinite de umanisti in elaborarea unor proiecte in baza carora sa obtina finantare externa.

SOS Copiii din Transnistria

Umanistii cer implicarea ferma a Guvernului Romaniei pentru rezolvarea situatiei copiilor din Transnistria. Vizita in republica separatista a vicepresedintelui PUR, Bogdan Pitigoi, a generat reactia umanistilor care considera ca, pana in prezent, interventia conducerii statului s-a limitat la declaratii patetice. Pentru rezolvarea problemelor din Transnitria umanistii considera ca este cazul ca Romania sa ceara sprijinul forurilor internationale care ar putea decide sanctiuni. Organizatia Natiunilor Unite si Organizatia Statelor Comunitatii Europene ar putea institui embargoul economic daca transnistrenii nu vor rezolva situatia corespunzator. In opinia lui Berbescu, trebuie sa se actioneze pentru ca orfanii din centrul unde conducerea PUR a dus alimente sa poata duce o viata normala. In afara de traumele fizice de pe urma luptelor cu militienii care ii pazesc, copiii sunt afectati psihic si este posibil sa sufere pe tot parcursul vietii daca nu se va interveni pentru salvarea lor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii