Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTR si AET si-au depus candidaturile la BEJ

ro

23 Oct, 2004 00:00 755 Marime text

D-ale videoconferintei

Judecatorul Simona Stanca, membru in cadrul Biroului Electoral Judetean a declarat ca reprezentantul UDTR prin persoana lui Ibram Iusein si-a depus, ieri, candidatura pentru functia de deputat al minoritatii turce din Romania.Tot ieri, BEC a transmis catre BEJ inscrisul oficial prin care sunt admise candidaturile membrilor Asociatiei Etnicilor Turci din Romania. Este vorba despre Sabit Danis, Ruhan Balgi si Bolat Musin. BEJ nu a primit deocamdata de la Biroul Electoral Central nici o informatie cu privire la solutionarea contestatiei formulata de UDTR privind modalitatea de strangerea a semnaturilor sustinatorilor candidaturilor la Camera Deputatilor a reprezentantilor Asociatiei Etnicilor Turci si Uniunii Turco-Musulmane.

Primarii, pionii principali ai organizarii alegerilor

Pentru acoperirea cheltuielilor necesare alegerilor efectuate de catre prefecturi si BEC, Ministerului Administratiei si Internelor i-a fost alocat un buget total de aproape 641 miliarde lei, a mai spus Emacu. Pentru organizarea alegerilor, judetului Constanta i-au fost repartizate peste 16 miliarde de lei, dintre care 5,8 miliarde lei reprezinta banii destinati cheltuielilor materiale.Prefecturile au primit fondurile necesare, astfel incat, din 19 octombrie, ele pot efectua plati pentru materialele necesare. In cadrul sedintei cu primarii, desfasurata dupa videoconferinta, prefectul judetului a atras atentia primarilor ca au obligatia ca, pana pe 25 octombrie, sa actualizeze listele electorale permanente si sa ia masurile necesare pentru stabilirea locurilor pentru afisaj electoral, astfel incat sa fie eliminate inscrisurile si semnele ramase de la campaniile electorale precedente. De asemenea, primarii vor trebui ca, pana pe 27 octombrie, sa stabileasca locurile speciale pentru afisaj electoral, tinand seama de numarul partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale si candidatilor independenti. Din 28 octombrie va incepe campania electorala, cand se intra intr-o alta etapa a perioadei electorale. Numarul fortelor de odine care vor asigura paza si ordinea pe timpul alegerilor va creste considerabil. Potrivit prefectului, la alegerile locale 400 de politisti au asigurat paza sectiilor de votare, iar pentru eliminarea suspiciunilor privind posibilitatea fraudarii alegerilor si impiedicarea unor incidente, numarul politistilor angrenati in procesul electoral va creste cu 20%.

Programul guvernamental "Sport in cartiere"

Executivul a adoptat recent o hotarare privind derularea unui nou program guvernamental intitulat "Sport in cartiere". Ca si in cazul proiectului "Sali de sport", cea mai mare responsabilitate cade pe umerii primarilor. In cadrul sedintei de ieri, prefectul Gheorghe Martin a cerut primarilor prezenti sa identifice in localitatile pe care le conduc suprafete necesare construirii unor terenuri de sport pentru desfasurarea activitatilor extrascolare in toate zonele judetului. In cadrul acestui program, executivul va sprijini comunitatile locale in vederea amenajarii acestor terenuri. Autoritatile spera ca numai in judetul Constanta sa fie realizate 1000 de astfel de terenuri de sport.

Terenul in Navodari, proprietarii in Lumina

In cadrul sedintei cu primarii, edilul orasului Navodari, Tudorel Calapod, a solicitat solutionarea unei probleme stringente. Este vorba de circa 600 de hectare de teren, care au apartinut fostului IAS Mihail Kogalniceanu si pentru care primaria comunei Lumina a eliberat titluri de proprietate beneficiarilor acestor terenuri. La prima vedere situatia nu pare disperata, numai ca cele 600 de hectare se afla pe teritoriul administrativ al orasului Navodari.Acelasi edil a reiterat cererea privind rezolvarea problemei transportului care face legatura cu municipiul Constanta. Primarul a informat ca a cerut printr-o scrisoare Autoritatii Rutiere, filiala Constanta sa se implice in rezolvarea acestei probleme.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii