Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Udrea „Nu avem mari sanse daca nu intelegem ca nu mai merge cu smecheria"

ro

29 Mar, 2010 03:27 953 Marime text
udrea_elena_udrea_4.jpgMinistrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că turismul românesc nu poate deveni unul competitiv dacă cei din domeniu nu respectă regulile.

„La Târgul de Turism al României am văzut pliantele ţărilor care participau la târg şi care sunt în competiţie cu România pe turismul de litoral şi mi-am dat seama că nu avem mari şanse dacă nu înţelegem odată că nu mai merge cu şmecheria. Dacă nu faci lucrurile foarte serios, doar să fii şmecher şi să încalci regulile pentru că îţi permiţi, pentru că fie ai o relaţie sus-pusă, fie tu însuţi eşti cineva, niciodată nu vom reuşi să facem din litoralul românesc şi din turism, în general, un domeniu competitiv", a declarat Udrea.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului a abordat şi problema construcţiilor ilegale de pe litoral. Ea a solicitat sprijinul Guvernului, arătând că primarii au probleme cu proprietarii construcţiilor fiind „luaţi peste picior" de către aceştia.

„Sunt la Constanţa pentru că încercăm să pregătim deschiderea litoralului şi ne-am lovit de o problemă pe care am întâlnit-o aici, o ştim de anul trecut, dar cu siguranţă că ea este la nivelul întregii ţări şi anume problema construcţiilor care se ridică în mod abuziv. Este cu atât mai gravă în situaţia Constanţei, pentru că aceste construcţii se ridică pe litoral", a declarat Elena Udrea în cadrul videoconferinţei organizate de premierul Emil Boc cu prefecţii.

Ministrul a dat ca exemplu faptul că într-un şantier de pe litoral pentru care se emisese ordin de sistare, lucrările continuau nestingherite. Udrea a cerut sprijinul Executivului pentru a „impune respectarea legilor". Ministrul a dispus înfiinţarea unui comandament din care să facă parte reprezentanţi ai Poliţiei, Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Gardei de Mediu, alături de delegaţi ai ministerului, care să se ocupe de pregătirea litoralului pentru sezonul estival. Construcţiile ilegale vor fi desfiinţate pe cheltuiala proprietarilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii