Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tufeanu nu există în organigrama CJC Unde-i declaraţia de avere a şefului Direcţiei de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor? (documente)

ro

30 Jun, 2011 00:00 2844 Marime text
Tufeanu_-_Gabriel_Tufeanu_04.jpgChiar dacă de un an şi jumătate are în mână Direcţia Judeţeană de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor Constanţa, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, Gabriel Tufeanu, managerul care a promovat concursul cu nota maximă, nu are publicată niciunde declaraţiile de avere. Ne referim aici atât la declaraţia de avere pe care a completat-o atunci când a preluat funcţia, cât şi la cea aferentă anului 2010, care trebuia să fie postată zilele acestea pe site-ul direcţiei ori al CJC.

De altfel, instituţia pe care o conduce Tufeanu nu are nici măcar un site. La drept vorbind, nici nu prea are obiect de activitate, de vreme ce în Constanţa nu a mai rămas decât Cinema Studio, puţin frecventat de către constănţeni. În plus, pe site-ul CJC, la categoria „Declaraţii de avere - Instituţii subordonate", sigura care apare este Direcţia Publică Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Am încercat să luăm legătura şi cu directorul Tufeanu pentru a-l întreba unde are depusă declaraţia de avere şi de ce nu apare pe site-ul instituţiei în subordinea căreia se află, în condiţiile în care până şi şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, are declarată averea. Acesta nu a răspuns la telefon, însă purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristian Moldovanu, ne-a declarat că în urma discuţiei pe care a avut-o cu Tufeanu i-a spus că are completată declaraţia, însă nu este depusă. În plus, chiar el a adăugat că instituţia nu are site.

Cu alte cuvinte, în aceste condiţii, fără site, fără declaraţie publicată a directorului şi a subordonaţilor săi, dacă aceştia există, se poate aprecia fără menajamente că această instituţie nu există decât cu numele şi că banii publici care sunt cheltuiţi pentru plata salariului directorului sunt în van.

Precizăm că anunţul privind rezultatele concursului la care a participat Tufeanu a fost publicat în luna ianuarie a anului 2010, iar în aceeaşi lună consilierii judeţeni au şi aprobat mandatul său, început la data de 25 ianuarie 2010. De altfel, zvonurile că administraţia locală ar vrea să-l pună pe Tufeanu în fruntea direcţiei au apărut încă din februarie 2009. Salariul pe care acesta l-a primit în lunile de când este şef la această direcţie este de 2.050 de lei, plus sporul de vechime de 15% aplicat la salariul de bază, în cuantum de 308 lei. Tot anul trecut, Consiliul Judeţean Constanţa aprobase un buget de 700.000 de lei pentru direcţia condusă de Tufeanu.

Ataşat, în ediţia online a cotidianului nostru puteţi vizualiza hotărârea CJC privind numirea lui Tufeanu, dar şi hotărârea privind aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2010 pentru Direcţia Judeţeană de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor Constanţa.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii