Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trendul nunţii regale britanice cu cape excentrice Din ce familii provin finii lui Radu Mazăre (galerie foto)

ro

06 Jun, 2011 00:26 8571 Marime text
nunta_nunta_2.jpgNunta week-end-ului trecut a fost, cel puţin la malul mării, cea la care primarul Constanţei, Radu Mazăre, împreună cu mama sa, Victoria Gabriela, au fost naşii cuplului Alexandru Iorov şi Andreea Scorei. El - tânăr liberal, membru al Organizaţiei de Tineret a PNL Constanţa şi băiatul lui Gheorghe Iorov, liberal, fost director executiv al CN APMC şi om de afaceri; ea - consiliera personală a primarului PSD, acum naş.

Nuntă mare la Primăria Constanţa sâmbătă seara. Şeful Radu Mazăre şi-a cununat consiliera personală, pe Andreea Scorei, cu fiul unuia dintre vechii membri liberali ai partidului de la malul mării, Alex Iorov. Povestea celor doi s-a derulat foarte repede, în aproximativ un an şi puţin, timp în care cei doi au şi decis că sunt suflet pereche şi că este momentul să aibă un copil.

nunta_nunta.jpgTot ceremonialul, religios şi civil, s-a ţinut la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, sâmbătă spre seară, în prezenţa familiilor şi a naşilor, dar şi a prietenilor şi cunoscuţilor. Mireasa a sosit într-una dintre maşinile de epocă ale naşului său primar, care de altfel a avut şi rolul de şofer. Mirele, foarte elegant şi cu mult roşu, a ajuns cu prietena primarului, blonda cu care edilul este de ceva vreme, la volanul decapotabilei roşii aparţinând tot edilului.

În ciuda pronosticurilor cu privire la vestimentaţia colorată a primarului, acesta a venit îmbrăcat foarte elegant, doar cu o pată de culoare, o broderie pe una dintre mânecile sacoului său. Mireasa a purtat o rochie prin care se putea vedea foarte uşor faptul că este însărcinată în patru luni, după cum a

nunta_iorov_076.jpgconfirmat mai apoi.

Fulgi şi cape... ca la nunta regală

Pentru că nunta era una de fiţe, nici ţinutele şi accesoriile nu au fost unele banale. Adoptând trendul nunţii regale din Marea Britanie de acum o lună, soacra mare, dar şi mai multe invitate, printre care şi una dintre prietenele primarului, Lizeta Haralambie, nu au ezitat să poarte cape excentrice, completate cu pene de diferite culori tari. Printre invitaţii care au sosit la cununie s-au numărat consilieri locali de la PSD, dar şi de la PDL, Mădălina Popa, fraţii primarului, Alexandru şi Mihai, Ileana Badiu (fostă Pescariu), prietenă de-a edilului, Paraschiva Barbu, mama Antonellei Marinescu - deputat PSD, dar şi alţii. Cununia civilă a fost oficiată înainte de slujba religioasă, în interiorul bisericii, chiar de viceprimarul Gabi Stan. Pentru cei mai mulţi, slujba oficiată de ÎPS Teodosie a fost mult prea lungă, motiv pentru care aşteptarea a fost numai bună pentru câte o şuetă. La finalul cununiei, naşul Mazăre a ţinut să-şi mai făcut un pic de publicitate şi le-a dat bani copiilor de romi strânşi în faţa Catedralei.

Nunta a continuat la Clubul Office, amenajat special pentru nunta celor doi, foarte elegant de altfel. Peste 400 de invitaţi din partea familiilor mirilor şi a naşului, precum şi prieteni au petrecut începând cu ora 22.30. La o primă vedere, toţi şefii din cadrul primăriei au dat curs invitaţiei lansate de proaspăta familie.

Familia liberală a mirelui

Dacă socrul mare este cunoscut prim-planului politic constănţean, nu acelaşi lucru putem spune de familia miresei. Mama Andreei, Aurelia Scorei, este referent în cadrul Serviciului Administrare Cimitire din cadrul Primăriei Constanţa. Tatăl său, în schimb, cel puţin la prima vedere, nu ar avea afaceri precum cuscrii săi.

De altfel, Iorov tatăl a mai fost şi consilier judeţean timp de trei mandate, începând cu anul 1996, dar şi preşedinte al Casei de Asigurări. Gheorghe Iorov este membru PNL din 1995, iar un an mai târziu a fost ales în Biroul Politic Judeţean (BPJ) al partidului. Între anii 1996 şi 2005, a fost vicepreşedinte al BPJ. A candidat la Camera Deputaţilor în 2000, din partea PNL. În afara acestor demnităţi, Iorov face şi afaceri. El şi familia sa deţin controlul asupra mai multor firme de construcţii. Una dintre acestea a fost implicată, alături de primăria lui Radu Mazăre, în proiectul de construcţie a locuinţelor sociale ieftine care i-a asigurat PSD-ului victoria în alegerile locale de la malul mării în 2008.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii