Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu nu a a vrut să fie cetăţean de onoare al Sibiului Klaus Iohannis -”Dacă acesta şi-ar fi dorit acest titlu, ar fi venit să şi-l ridice“

ro

29 Dec, 2014 09:34 1814 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul unui interviu acordat ”Turnul Sfatului TV” din Sibiu, despre titlul de ”cetăţean de onoare al Sibiului”, acordat în 2007 lui Traian Băsescu, şi pe care acesta nu l-a luat, că ”dacă acesta şi-ar fi dorit acest titlu, ar fi venit să şi-l ridice”, notează Mediafax.

Întrebat despre faptul că în 2007, Consiliul local din Sibiu a decis prin hotărâre acordarea titlului de cetăţean de onoare preşedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu dar acesta nu a ridicat acest titlu, preşedintele Iohannis a răspuns: ”Ar fi fost oportun atunci, când Consiliul Local a decis acest lucru. Între timp, cred că a trecut foarte mult timp. Dacă şi-ar fi dorit acest titlu, bănuiesc că ar fi venit să şi-l ridice”, a declarat Iohannis la Turnul Sfatului TV, relatează Mediafax.

În anul 2007, când municipiul Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană, mai multe personalităţi care au contribuit la buna desfăşurare a programului şi a pregătirilor au primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu. Printre aceste personalităţi s-a aflat şi Traian Băsescu, însă acesta nu şi-a ridicat distincţia.

În 2013, primarul Klaus Iohannis declara, referitor la acest titlu de cetăţean de onoare acordat de municipalitate preşedintelui Traian Băsescu, în 2007, dar care nu a fost niciodată ridicat, că "nu este o temă de actualitate" deoarece "după cinci ani, urgenţa dispare", a mai spus actualul preşedinte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii