Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Recomandarea lui Traian Băsescu - „Să nu renunțe la haina militară ca să intre în bătălia politică“. Vergil Chițac - „Cred și sper că a facut-o dezinteresat“

ro

03 Jan, 2016 21:33 3853 Marime text
 
 
 
În prima sa ieșire televizată din acest an, fostul președinte al României, Traian Băsescu și actual președinte al Mișcării Populare, a discutat cu jurnalistul Sabin Orcan în cadrul emisiunii Express de pe postul B1 Tv despre proximele alegeri locale din 2016.

După ce acesta a declarat că alegerile locale dintr-un singur tur reprezintă o greșeală, Sabin Orcan l-a întrebat pe Băsescu despre cum vede el bătăliile de pe scenele politice la alegerile locale din 2016. Un prim exemplu avansat de moderator a fost cel al Constanței, unde, pe lângă „favoritul“ Decebal Făgădău din partea PSD, „urmașul“ lui Mazăre, așa cum a menționat acesta, în sursa pentru alegerile locale a intrat și o persoană din afara sferei politice actuale. „ Nu o sa îi dau numele, în prezent e viceamiral. Dacă va candida, nesusținut de vreun partid, are vreo șansă?“, a fost întrebarea adresată de Orcan lui Traian Băsescu.

„Îi fac o recomandare: l-am facut amiral pntru ca era un bun militar și un bun comandant de Academie Navală. Mai are vreo trei ani până la pensie... Să nu renunțe la haina militară ca să intre în bătălia politică.  E o sugestie“, a declarat Băsescu.

„ Poate să-l curteze oricine.  Sigur, comandantul Academiei Navale este o personalitate în Constanța, cum este și comandantul Forțelor Navale... deci în zona  militară sunt câteva funcții specifice Constanței,  care implică foarte multă seriozitate și respect.  Sunt personalități locale;  dar  asta nu înseamnă ca trebuie să cedeze tentației politice“, au fost declarațiile lui Băsescu în emisiunea lui Orcan.

De asemenea, fostul președinte nu a dorit să facă niciun comentariu cu privire la dosarul în care este judecat fratele său, Mircea Băsescu și care va avea mâine termen la Constanța.  „Indiferent care va fi decizia, aceasta va fi contestată. Fie de fratele meu, fie de DNA“, a conchis Traian Băsescu.


UPDATE ora 22.05

Contactat telefonic rectorul Academiei Navale Mircea Cel Bătrân, Vergil Chițac, i-a răspuns președintelui Traian Băsescu: „Îi mulțumesc domnului președinte pentru recomandare. Cred și sper că a  facut-o dezinteresat“.

 „În rest, dacă voi lua decizia să candidez la primărie să știți că o fac convnins fiind că am puterea și experiența și priceperea necesare pentru a face din Constanța  în care trăim un loc mai bun, unde se respectă regulile, unde o să ne placă să trăim și să ne gândim viitorul cu calm și cu siguranță, un oraș în care locuitorii trebuie să știe că părerea lor este importantă și în felul acesta participă la luarea deciziilor, un oraș al oportunităților pentru tineri și nicidecum al nesiguranței și aș mai putea continua“, a completat Chițac. „Deci eu dacă voi lua decizia asta sunt mânat de cele mai bune intenții.  Nu am alte comandamente. În  rest, încă o dată va spun că mulțumesc oricărui om care îmi dă un sfat în zona asta și  care o face sincer și dezinteresat“, a declarat Vergil Chițac pentru ZIUA de Constanța.

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Hannibal 08 Jan, 2016 08:18 Desi mi-am exprimat parerea că dl Chitac nu ar trebui sa-si riste cariera militara pentru a ajunge sa-i slugareasca pe cei care continua sa -si vada doar de interesele lor , ar fi timpul sa ne gandim ca trebuie facut ceva pentru ca politica sa nu mai fie considerata " murdara" .A face politica inseamna a face curatenie in ţară , in orase si comune Daca politica este (inca) murdara , s-ar putea sa fie din cauza celor care refuza sa accepte responsabilitatile impuse de starea si problemele existente in municipiu . . Dl Chitac trebuie sa stie ca nu va putea face nimic fara aprobarea politicianistilor care au monopolizat puterea in PNL si PSD si care conduc efectiv consiliul primariei . Dl Chitac mai are o problema : militarii nu stiu si nu pot face compromisuri , ceea ce in final va conduce inevitabil la conflicte . Va fi in stare dl Chitac sa curete grajdurile primariei ? Va reusi dl Chitac sa trezeasca si sa-i castige de partea sa pe cetateni ?
  • Alexandrescu 04 Jan, 2016 11:44 Alt Comandant? Pai noi de militari avem nevoie? Compari Academia cu un Oras? Tinerii nu vor vota niciodata o Haina Militara! Sunt absolvent al Academiei de Marina si mi-a ajuns militaria acolo, nu o vreau si in civilie. Nu suntem soldatii nimanui si nici nu vom deveni.
  • Ofiter 04 Jan, 2016 10:55 Este nevoie de oameni corecti si priceputi in administratie si politica precum profesorul Vergil Chitac. Eu am avut ocazia sa-l cunosc si am incredere in dansul.
  • musonul de iarna 03 Jan, 2016 23:18 Un raspuns INTELEPT! ... si as mai adauga INTELIGENT si ABIL! n-am mai avut demult la carma Constantei un astfel de lider! AMIRALE m- ai cucerit si ai votul meu!