Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toamna partidelor Platforma „România Modernă şi Demnă“, lansată de un fost liberal constănţean, îşi propune reglementarea relaţiilor dintre Stat şi Biserică!

ro

04 Sep, 2017 00:00 3787 Marime text
Remus Cristy Băisan, fost consilier judeţean liberal, exclus din PNL pentru prejudicii de imagine aduse formaţiunii, a lansat o platformă de recrutare în vederea înfiinţării unui nou partid politic. Platforma a fost lansată în mediul online - www.prmd.ro şi pe pagina oficială pe Facebook.
 
„A sosit timpul să producem, cu adevărat, schimbarea! Nu ieşim în stradă, ci la vot! Vom ieşi la vot altfel decât până acum. Organizaţi, hotărâţi şi uniţi pentru a construi o Românie Modernă şi Demnă! Împreună trebuie să trimitem actualele partide politice acolo unde le este locul, în negura istoriei! Împreună trebuie să construim un partid de 51%, fără de care nu se poate face schimbarea! Aceasta este Revoluţia noastră - revoluţia prin vot!“, se arată în prezentarea proiectului, care, dacă va reuni adepţi, ar putea să se transforme într-un partid politic.
 
Iniţiatorii platformei îşi propun, printre altele, să „dea României o nouă Constituţie, un alt imn şi o altă zi naţională, strategia de dezvoltare naţională să fie încredinţată spre elaborare mediului academic, societăţii civile şi mediului privat, introducerea închisorii pe viaţă şi confiscarea extinsă a averilor pentru subminarea economiei naţionale, pentru spionaj în interesul altor ţări, cât şi pentru trădare de ţară, renaţionalizarea întreprinderilor privatizate şi devalizate, împroprietăririlor abuzive sau frauduloase şi recuperarea de către stat a prejudiciilor, independenţa sistemelor de sănătate şi educaţie, după modelul justiţiei, recrutarea în administraţia publică şi în Guvern să fie făcută doar de agenţii private, iar un minimum de 25% dintre cei recrutaţi să provină din rândul românilor din diasporă“. Alte obiective trasate sunt: „Toţi aleşii locali vor fi angajaţi cu normă întreagă şi vor primi sarcini precise în reprezentarea cetăţenilor şi, totodată, reglementarea relaţiilor dintre Stat şi Biserică“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Zafiu ConstNtin 03 Feb, 2018 23:09 Doresc sa cunosc statutul partidului. Multumesc!