Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toaletele publice, intre Corina Martin, Ani Merla si Ministerul Turismului

ro

24 Aug, 2009 03:02 2776 Marime text
ani_merla_02.jpgPreşedinta ANAT, Corina Martin, a fost învinuită, într-un comunicat al Ministerului Turismului, că prin favorizarea prietenilor care „vând toalete ecologice către administraţiile publice locale" foloseşte instituţia pe care o conduce drept un „instrument PSD"

Se pare că la urechile conducerii Ministerului Turismului au ajuns informaţiile potrivit cărora firma directoarei Direcţiei Programe şi Dezvoltare din Primăria Constanţa, Ani Merlă, împarte ultimul contract pentru exploatarea toaletelor publice din judeţul Constanţa cu o firmă germano-maghiară din judeţul Mureş, SC Toifor SRL România.

În ultimele zile, problema lipsei toaletelor publice de pe litoral a fost pasată ca într-un joc de tenis din ograda administraţiilor locale în cea a Ministerului Turismului.

Prin comunicatul în discuţie, Ministerul Turismului recunoaşte că lipsa de toalete publice din locurile frecventate de turişti reprezintă o problemă gravă, ce trebuie rezolvată cât mai curând, însă rezolvarea ei nu este de competenţa sa, ci a administraţiilor locale şi a Administraţiei Naţionale a Drumurilor. Reacţia celor din Ministerul Turismului a venit după ce conducerea ANAT s-a declarat indignată de faptul că Ministerul Turismului nu s-a implicat până acum în rezolvarea problemei toaletelor publice din zonele turistice, reclamând campaniile derulate de acest minister pentru promovarea pe plan extern. În opinia celor din Ministerul Turismului, acest atac venit din partea ANAT este de natură politică. „Dacă familia sau prietenii doamnei Corina Martin, preşedinta ANAT, doresc să vândă toalete ecologice către administraţiile publice locale, îi recomandăm acesteia să se adreseze primăriilor conduse de colegii lor PSD. Ne surprinde poziţia doamnei Corina Martin faţă de acţiunile ministerului de promovare externă a României ca destinaţie turistică, cu atât mai mult cu cât aceste acţiuni ajută agenţiile de turism să îşi sporească veniturile. Constatăm cu regret că, sub preşedinţia doamnei Martin, ANAT riscă să se transforme, prin poziţii ca cele exprimate public vineri, dintr-o asociaţie reprezentativă pentru agenţiile de turism într-un instrument PSD folosit în bătălia politică", se arată în comunicatul MT.

44 de miliarde de lei vechi pe doi ani, împărţiţi cu firma lui Merlă

De altfel, problema toaletelor publice din judeţul de la malul mării a fost tranşată tot de apropiaţii echipei pesediste, din tagma din care şi Corina Martin face parte. Anul trecut, în decembrie, în paginile cotidianului nostru relatam cum firma soţului directoarei Direcţiei Programe şi Dezvoltare din Primăria Constanţa pierduse „dreptul" exclusiv asupra exploatării toaletelor publice din Constanţa.  Envirotech SRL urma să împartă monopolul cu o altă firmă din judeţul Mureş, SC Toifor SRL România. De altfel şi contractul anterior pentru întreţinerea toaletelor a fost câştigat tot de familia Merlă. De precizat că, pe 24 iunie 2008, Envirotech SRL a mai câştigat de la primărie un alt contract, în valoare de aproape 3,5 miliarde lei vechi, fără TVA. Contractul a fost încheiat pe cinci luni, până la sfârşitul lui 2008, când probabil va intra în vigoare noul contract.
Ultimul contract privind menţinerea igienei parcurilor şi a zonelor aglomerate din municipiul Constanţa, prin instalarea şi întreţinerea unor cabine ecologice, a fost atribuit pe data de 11.10.2008. Acesta prevede că durata acordului cadru este de patru ani şi se va încheia cu maxim trei operatori economici care se vor clasa pe primele locuri în ordinea crescătoare a preţurilor. Pentru următorii doi ani, de igiena zonelor aglomerate ale municipiului se vor ocupa două firme de profil. Ultimul contract obţinut de la primărie de cele două firme este în valoare de 2.826.600 lei, fără TVA, mai exact, cele două firme vor lua de la primărie, în următorii doi ani, aproape 44 de miliarde de lei vechi, bineînţeles împărţiţi inegal, pentru că firma familiei directoarei Merlă practică preţuri mai mari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gica 05 May, 2010 22:55 zau bai echilibratule ??? dar wc-urile alea mai trebuie dotate si cu masti de oxigen ! nu crezi ?
  • surmelis argentina pusa 24 Aug, 2009 16:18 Trebuie primita o aprobare pentru construirea wc-urilor publice cu plata ,racordate la reteaua de canalizare din strada a hotelurilor, deoarece se folosesc plajeje din sectorul lor.