Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii liberali îi cer demisia senatorului Chiţac Ei fac dezvăluiri din culisele campaniei electorale pentru parlamentare

ro

20 Sep, 2017 00:00 3781 Marime text
Organizaţia Tineretului Naţional Liberal - Filiala Constanţa a decis de multe ori să rămână neutră în raport cu problemele interne ale organizaţiei de seniori, însă vestea demisiei amiralului Vergil Chiţac din PNL a generat un val de indignare în rândul tinerilor, mai ales din cauza declaraţiilor publice ale acestuia.
 
„Deşi a fost primit de noi cu braţele deschise, cu optimism şi încredere în ceea ce priveşte experienţa sa de viaţă şi profesionalismul demonstrat în activitatea academică, amiralul Chiţac s-a distanţat rapid de activitatea partidului şi, mai ales, de organizaţia de tineret, tratând cu aroganţă sfaturile şi, mai ales, munca pe care TNL Constanţa a depus-o în timpul ultimelor două campanii electorale“, se arată într-o luare de poziţie a Tineretului Liberal.
 
Aceştia îi reamintesc senatorului demisionar: „Timpul este o resursă la fel de preţioasă pentru tinerii liberali, pe care am fi putut-o folosi diferit, altfel decât mergând din casă-n casă în campaniile electorale. Nu considerăm timpul pe care l-am alocat campaniilor locale şi parlamentare ca fiind unul «irosit». Cum credeţi că se simt acum toţi acei membri care au mers pentru dumneavoastră prin coclaurile Constanţei şi au cerut un vot de încredere pentru candidatul PNL Vergil Chiţac, nu pentru persoana fizică/amiral/profesor Vergil Chiţac?“, întreabă, retoric, tinerii liberali.
 
Reprezentanţii TNL consideră că Vergil Chiţac s-a folosit de PNL Constanţa, pe listele căruia s-a „cerut“ la alegerile parlamentare, tocmai pentru că ştia că şansele de a ajunge în Parlament ca independent erau egale cu zero.
 
Pentru a exemplifica lipsa de implicare a lui Chiţac în campania electorală premergătoare alegerilor parlamentare, tinerii liberali precizează că senatorul nu ar fi ajuns în localităţile judeţului, deşi candida pentru o funcţie de senator: „Ştiţi unde se află pe harta judeţului comuna Topalu? Vă întrebăm deoarece în campania pentru parlamentare nu aţi ajuns niciodată acolo, dar aţi luat cel mai mare procent de voturi din judeţ. Dar pe la Crucea şi Gârliciu aţi ajuns vreodată? Cunoaşteţi organizaţiile din Horia sau Ciobanu? Câte întâlniri aţi avut cu alegătorii la Hârşova ori Ghindăreşti? Adevărul este că nu aţi mers deloc şi nicăieri în campania pentru Parlament, dar aţi stat liniştit deoarece membrii organizaţiei de tineret aleargă pentru dumneavoastră“.
 
Din aceste considerente, Organizaţia Tineretului Naţional Liberal - Filiala Constanţa îi cere lui Vergil Chiţac să demisioneze şi din funcţia de senator.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii