Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taranistii nu se lasa

ro

10 Oct, 2008 00:00 1320 Marime text
1223582337.jpg

Situatia inca neclara din PNTCD a creat in interiorul partidului opinii diferite in raport cu apropiatele alegeri parlamentare

Gruparea taranistilor care-l urmeaza pe Milut a acceptat sa "ofere" oameni ce vor candida sub sigla PNL, in speranta ca, astfel, vor reusi sa treaca pragul Parlamentului. De cealalta parte, aripa Radu Sarbu ia in calcul varianta de a avea candidati independenti sau chiar sub sigla partidului. Solutia gandita de aripa Sarbu a aparut intrucat sansele ca PNTCD sa treaca pragul electoral este mic si, totodata, nu se stie daca formatiunea va putea participa in alegerile din 30 noiembrie cu numele si sigla proprii. Surse din gruparea Sarbu sustin ca si-au inscris sigla partidului la Biroul Electoral Central, dar, cum era de asteptat, aripa Milut a contestat demersul si a cerut radierea partidului si a siglei. Astfel, Tribunalul Bucuresti a admis contestatia, iar PNTCD Sarbu a fost eliminat din competitia electorala. Procesul se va judeca astazi si, in termen de cinci zile, decizia tribunalului poate fi contestata. Cum taranistii lui Sarbu sunt convinsi ca Marian Petre Milut va depune contestatie, iar data limita de depunere a candidaturilor este 21 octombrie, sansele lor de a participa la alegeri ca membri PNTCD sunt extrem de reduse. Oameni din jurul lui Radu Sarbu au acuzat PNL, considerand ca "a fost partas la aceasta manevra si la scoaterea PNTCD din cursa pentru Parlament". In contextul prezentat, unica varianta plauzibila pentru aripa Sarbu, ce i-ar permite sa aiba candidati, este aceea de a "concura" ca independenti. Solutia va fi analizata saptamana viitoare, in sedinta Biroului Permanent National.

Eficienta in ilegalitate

Se pare ca, la nivelul judetului Constanta, taranistii nu s-au culcat pe-o ureche, cu atat mai mult cu cat liberalii n-au acceptat niciun membru PNTCD pe lista de candidati pentru alegerile parlamentare. Mai mult, fostul lider al PNTCD Constanta, Liviu Scarlat, este convins ca Tribunalul Constanta va formula, astazi, o decizie definitiva si executorie, ceea ce va conduce la "inscaunarea" lui Radu Sarbu la conducerea partidului. In aceasta situatie, membrii PNTCD vor putea candida sub sigla partidului. "Chiar daca Milut ar face recurs, timpul nu va mai decurge in defavoarea noastra", a declarat Scarlat. Castigarea procesului de catre aripa Sarbu va impune filialei de la mal de mare sa accepte proiectul propus de acesta si, in consecinta, sa elaboreze o lista cu aspiranti la mandatele de parlamentari. Propunerile vor fi facute cu acordul Biroului Permanent Judetean al PNTCD Constanta, condus de Tudorel Chesoi, structura care, de altfel, este agreata de Sarbu si ai lui. Interesant este ca surse din filiala sustin ca deja ar exista o lista completa, inclusiv cu rezerve, ce ar urma sa fie trimisa la centru dupa obtinerea girului BPJ si stabilirea colegiilor. Intr-o ordine aleatoare, candidatii PNTCD in stand-by pentru Camera Deputatilor ar fi: Tudorel Chesoi, Liviu Scarlat, Daniel Vitican, Andrei Radulescu, Bogdan Candea, Victor Vladu, Mihai Zaberca, Livius Becherescu, Cristian Fulger (n.r. nepotul lui Corneliu Coposu) si Ionut Barbu. Pentru Senat se vehiculeaza urmatoarele nume: prof. universitar Lucica Rosu, ex-deputatul Gheorghe Andrei, Octavian Tacu si ex-primarul Constantei, Corneliu Neagoe. Aceleasi surse spun ca rezervele pentru Camera Deputatilor ar fi Mihai Pop, Constantin Turiceanu si Grigore Cocos, iar la Senat, presedintele de onoare al PNTCD Constanta, Vasile Pana.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii