Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspectul DNA, în executare silită Particularul Ferţu, „versat" într-ale instanţelor

ro

20 Sep, 2010 02:47 1608 Marime text
Alexandru Ferţu, afaceristul gălăţean ultra-prezent pe piaţa întreprinzătorilor din Constanţa, arestat la sfârşitul săptămânii trecute, s-a adresat Tribunalului Bucureşti, solicitându-le judecătorilor să îl elibereze din arest. Magistraţii bucureşteni vor judeca pe 22 septembrie recursul lui Ferţu împotriva hotărârii Judecătoriei Sectorului 1 prin care a fost admisă propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a afaceristului. De menţionat că, potrivit informaţiilor afişate pe Portalul instanţelor de judecată, acesta nu este nici pe departe primul conflict al particularului cu legea penală.

Începând cu anul 2006, Alexandru Ferţu şi Nicoleta Ferţu au fost deferiţi instanţei Judecătoriei Constanţa, sub acuzaţiile de uz de fals şi evaziune fiscală. Înregistrat iniţial în 2006, dosarul a fost trimis înapoi spre rejudecare, după ce Alexandru Ferţu a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, iar Nicoleta Ferţu a primit şase luni cu suspendare. Ajuns pe rolul Tribunalului Constanţa, în apel, dosarul a fost trimis înapoi la Judecătoria Constanţa, spre rejudecare. În urma reanalizării cazului, afaceristul a fost condamnat, în noiembrie 2008, la un an de închisoare, pentru evaziune fiscală. Totodată, Nicoleta Chituc (fostă Ferţu), a primit tot şase luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare fiind stabilit la doi ani şi jumătate. Cei doi Ferţu au fost obligaţi la plata sumei de 48.538,46 de lei, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile de întârziere, către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, cu titlul de daune materiale. Totuşi, odată ajuns pe rolul Curţii de Apel Constanţa, în iunie 2010, judecătorii au încetat procesul penal, în baza articolului 10 litera g din Codul de procedură penală, potrivit căruia procesul penal poate înceta dacă „a intervenit amnistia, prescripţia ori decesul făptuitorului sau, după caz, radierea persoanei juridice atunci când are calitatea de făptuitor". De menţionat că instanţele care analizaseră anterior cazul au constatat radiată SC Alifer Nico SRL, societatea trasă la răspundere alături de cei doi Ferţu.

17 procese civile

În afară de acest dosar, pe rolul Judecătoriei Constanţa sunt înregistrate alte 17 cauze, civile de această dată. În cea mai mare parte, este vorba despre solicitări de încuviinţare a executării silite pentru mai multe dintre firmele afaceristului gălăţean, societăţi pe care s-au înregistrat datorii care nu au fost achitate. Foarte interesant, cap de afiş în topul firmelor vizate de executările silite este SC Miga Trans, adică taman societatea pentru care a fost arestat la Bucureşti. Alături de Miga Trans se mai află şi SC Total Doryon, ale cărei bunuri au fost deja scoase la licitaţie, astfel cum am arătat într-un articol anterior. Totodată, Ferţu se mai judecă, tot pentru datorii neachitate, la Judecătoria Constanţa şi cu SC Piraeus Leasing IFN SA, Banca Transilvania SA Sucursala Constanţa, SC Agro-Prisma SRL, precum şi cu Marius Matache Brânză. De-a lungul timpului, Alexandru Ferţu a dat în judecată şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, contestând amenzile primite în trafic. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că la Tribunalul Constanţa se judecă procesul înregistrat sub numărul 2634/118/2006, intentat de Best Finance Services SRL lui Alexandru Ferţu şi Lucian Hristu, al cărui obiect este procedura insolvenţei, următoarea înfăţişare fiind fixată pe 4 octombrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii