Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stavrositu a câştigat, Constantin contestă rezultatul Poveste cu final aşteptat la CCL-ul PDL... lacrimi, săgeţi otrăvite (galerie foto)

ro

07 Nov, 2011 01:00 3002 Marime text
cap_10.jpgNu am ţinut să avem dreptate neapărat, însă informaţiile primite pe surse în săptămâna premergătoare alegerilor de la PDL municipiu s-au adeverit. S-au marcat astfel două retrageri din competiţie la nivel de prezidenţiabili şi s-a „sărbătorit" o victorie cu cântec bifată în dreptul deputatului Maria Stavrositu.

Preşedintele CODA a demisionat încă de miercuri

Preşedintele Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor(CODA), Mihai Petre, a demisionat încă de miercuri seara, anticipând evenimentele de la Consiliul Local de Coordonare. Întrebat despre demisie, Petre şi-a motivat decizia: „În calitate de preşedinte CODA, am solicitat Biroului Permanent Judeţean amânarea alegerilor, deoarece o parte a preşedinţilor de OSV-uri aveau dublă calitate, o dată de delegaţi la alegeri şi în al doilea rând erau membri în Comisiile electorale de secţii de votare pentru referendum. În opinia mea, nu puteau fi în acelaşi timp în două locuri, iar important pentru PDL era să supraveghem desfăşurarea referendumului. Tocmai de aceea, am cerut ca alegerile să fie organizate la o dată ulterioară referendumului. Evident că propunerea mi-a fost respinsă. Ceea ce eu am reclamat s-a întâmplat sâmbătă, când mulţi delegaţi au lipsit de la alegeri, iar eu am ales să mă retrag tocmai pentru că intuiam lipsa cvorumului, care va conduce la repetarea votului şi implicit la o reorganizare a CCL-ului", spune Mihai Petre.

Chirilă, presat de centru să se retragă!

pdl_-_IMG_6095.jpg

Cu 24 de ore înainte de momentul votului, deputatul Constantin Chirilă a anunţat printr-un comunicat de presă că se retrage din lupta pentru postul de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL. „Nu a fost o decizie pe care am luat-o singur, ci împreună cu colegii care mi-au propus iniţial acest lucru şi care mi-au fost alături în tot acest timp. Nu voi începe acum să fac compromisuri, nu aceasta ar fi dovada de loialitate faţă de partidul alături de care am fost din anul 1994. Munca mea acolo va continua alături de cei care mi-au acordat votul lor şi care m-au învestit cu atâta încredere" a transmis Chirilă, care brusc şi-a amintit că el trebuie să ţină fruntea sus în Colegiul nr. 4. Realitatea sună altfel, domnul deputat. Nu a fost informat la timp că trebuie să renunţe, iar telefonul a venit destul de târziu, astfel încât deputatul a fost nevoit să se umple de penibil şi să-şi pună cenuşă în cap. O dată cu Chirilă, au renunţat să mai candideze pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi Adrian Manole, respectiv Dumitru Learciu.

Alegerile amânate o oră şi sabotate de Colegiul lui Banias

Chiar dacă începerea alegerilor pentru şefia organizaţiei PDL municipiu a fost anunţată pentru ora 9.00, „ostilităţile" au început cu o oră întârziere şi cu doar 296 de delegaţi prezenţi din total de 532 convocaţi. Unii preşedinţi de colegii au fost acuzaţi de boicotarea alegerilor, aşa cum câteva ore mai târziu lăsa să se înţeleagă unul dintre artizanii CCL, Constantin Florian. „Din cei 197 de delegaţi câţi avea colegiul 9, s-a hotărât ca numai 138 să participe la CCL, iar în sală s-au prezentat numai 80, din care 62 şi-au anulat buletinele. Banias (n.r. senatorul) şi-a jucat cartea faţă de Bucureşti pentru că s-au făcut presiuni asupra lui. S-a dorit ca Stavrositu să fie unic candidat şi să defileze în câştigător în faţa sălii. Dar eu nu renunţ. Chiar dacă mor, o voi face în picioare", a spus Constantin.

Numele lui „Băsescu", minge de ping-pong în discursul candidaţilor

pdl_-_IMG_6138.jpg

Cu toate că preşedintele organizaţiei judeţene, Gigi Chiru, a cerut de la prezidiu un CCL lipsit de injurii şi o competiţie onestă, protagoniştii Constantin Florian şi Maria Stavrositu nu au renunţat să-şi trimită săgeţi în discursurile prin care cereau votul sălii. Făcând aluzie la retragerea din competiţie a lui Constantin Chirilă, candidatul pentru şefia organizaţiei municipale a PDL, Florian Constantin, a spus că i s-a cerut să renunţe la luptă. „Eu nu renunţ", a declarat Constantin. „M-a sunat aseară un prieten şi mi-a spus că orgoliul meu îi creează probleme la Bucureşti. Eu vreau să vă spun dumneavoastră şi să le transmit celor de la Bucureşti să stea acolo şi să-şi vadă de treaba lor. Noi suntem în stare să ne facem singuri ordine în organizaţie. Ajutaţi-mă să fac ordine, acordându-mi votul domniilor voastre." Constantin a mai spus că i-a cerut lui Gigi Chiru amânarea alegerilor, ca să treacă ziua preşedintelui Traian Băsescu. „PDL are nevoie de un lider şi de asta candidez. Chiru mi-a spus că voi fi preşedinte la municipiu. Eu l-am susţinut la judeţ, daţi-ne astăzi echipa câştigătoare pentru 2012 ", a mai spus acesta. Deputatul Maria Stavrositu, candidat pentru preşedinţia organizaţiei municipale a PDL, le-a vorbit şi ea colegilor săi de partid prezenţi la Consiliul de Coordonare Locală. În deschiderea cuvântului său, deputatul a folosit un film de prezentare cu mesaje ţintă: „Sunt aici pentru voi. Haideţi să continuăm împreună!" Şi Stavrositu a folosit numele preşedintelui Traian Băsescu, povestind celor prezenţi că a participat la dineul oferit de acesta cu prilejul împlinirii celor 60 de ani de viaţă şi unde a primit din partea şefului statului încurajări şi un mesaj pentru delegaţii prezenţi la alegeri. „Am fost la ziua preşedintelui şi ne transmite să muncim împreună şi să fim solidari." În discursul său, Stavrositu a căutat şi susţinerea preşedintelui organizaţiei judeţene, spunând că prioritatea zero pentru ea este Primăria Constanţa. „Am o enormă apreciere pentru cei care au pornit lupta cu Mazăre, pentru preşedintele Chiru. Pot susţine această campanie. Sunt tânără şi gata să mă bat cu toată lumea pentru partid. Pe USL îi avantajează lipsa de unitate din PDL. De luni încolo trebuie să le demonstrăm că nu va fi aşa. Eu, spre deosebite de colegul Florian, vreau ca la Bucureşti să fim primiţi şi ascultaţi, pentru ca împreună să câştigăm alegerile anul viitor", a mai spus deputatul.

Un vot cu cântec... şi lacrimi

A început votul pentru preşedinte şi pentru trezorier al organizaţiei municipale, dar şi vânzoleala pe uşi... Apar şi primele incidente. Persoane din Colegiul condus de senatorul Banias împreună cu fratele Emil nu se regăsesc pe liste. Femeile devin nervoase şi nemulţumite de faptul că au muncit în partid şi acum nu au drept de vot. De vină este devălmăşia cu care s-au făcut sau mai exact nu s-au refăcut alegerile în OSV-urile domnului Banias... Femeile renunţă şi părăsesc sala, după ce în prealabil au stat mai bine de 20 de minute la coadă să voteze. Se termină votul, comisiile care se ocupă de numărarea voturilor se retrage cu urnele la spinare... Apar primele zvonuri că Elena Ivănescu, membră de bază a partidului, ar plimba câteva buletine albe prin poşetă. Dar femeia pare că a dispărut cu tot cu buletine, parcă a înghiţit-o pământul. Între timp, urcă rând pe rând pe scenă candidaţii pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi secretar general, sunt date de la tribună şi câteva indicaţii pentru cei care urmau să participe la referendumul de duminică, totul ca să treacă timpul mai repede. A trecut cam mult până când s-a terminat numărarea voturilor, circul stă să izbucnească... Constantin Florian nu prea s-a mişcat de pe scenă şi nici nu a votat, el nefiind delegat, în schimb la un moment dat a făcut câteva semne de victorie către un grup răzleţ din sală, acolo unde se afla soţia dimpreună cu Alice Andreescu, proaspăt tunsă şi frezată... Concomitent se lansează şi informaţia că acesta ar fi câştigat detaşat alegerile, dar că se repetă operaţiunea de numărare a voturilor. La rândul său, Maria Stavrositu părăseşte de 3-4 ori prezidiul şi se agită, vorbind la telefon. Emoţiile sunt pe măsură. La un moment dat, se întoarce şi spune că data viitoare va semna toate buletinele de vot, dă impresia că a pierdut şi urează succes partidului. Ionuţ Cealera, membru în comisia de numărare a voturilor îi risipeşte lacrimile din colţul ochilor şi o anunţă că ar fi câştigat. Stavrositu se luminează şi porneşte prin sală salutând şi fiind felicitată pentru victorie. Constantin butonează gadget-ul de ultimă generaţie, dar fără prea mult folos după cum se vede... momente de nebunie când nu ştie dreapta ce-a votat stânga! I se cere un punct de vedere oficial preşedintelui Chiru, dar el se face că nu aude şi îngână ceva, în legătură cu un proces verbal...

„O felicit pe doamna deputat!"

pdl_IMG_5938.jpg

Se reaprind luminile. Chiru cuprinde microfonul cu toată mâna, de parcă ar vrea să-l facă bucăţi şi anunţă rezultatul... „Am intrat în posesia procesului verbal. Au votat x, z voturi anulate, Maria Stavrositu a câştigat alegerile. Felicitări pentru doamna deputat!" De votat, au votat 340 de delegaţi, au fost 155 de voturi pentru Stavrositu şi 123 pentru Florian Constantin. 62 de voturi au fost nule. „Ştiu că s-au făcut presiuni, dar vă mulţumesc că le-aţi rezistat. Mi s-a demonstrat că PDL are pietre tari", a spus noul preşedinte. Contracandidatul său, Florian Constantin, a declarat: „Organizaţia a demonstrat că este sobră şi ştie ce vrea, iar indecişii sper să aibă o opţiune pe viitor".

Stavrositu la bal, Constantin la „Instanţă"

Gigi Chiru anunţă amânarea scrutinului pentru posturile de prim-vicepreşedinte şi de secretar general al organizaţiei municipale a PDL din lipsă de cvorum. Democrat-liberalii din jurul Mariei Stavrositu au benchetuit la Vraja Mării pentru a sărbători victoria deputatului, în timp ce Constantin îşi scria contestaţie de acasă, din faţa televizorului, unde urmărea evident un meci de rugby. Ieri după-amiază, Constantin se pregătea să depună la secretariatul organizaţiei judeţene contestaţia privind validarea scrutinului din cadrul CCL, în conformitate cu art. 35 şi 67 lit. A. „Validarea alegerilor este nestatutară în condiţiile în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit jumătate plus unu din voturi, respectiv 171 la numărul de delegaţi prezenţi", a spus Constantin. Acesta a adăugat că cele 62 de voturi nule provin de la delegaţii din Colegiul 9, al senatorului Mircea Banias. Cert este că, peste două săptămâni, democrat-liberalii sunt chemaţi să-şi aleagă şi ceilalţi reprezentanţi ai Biroului Municipal şi, cine ştie, poate şi din nou preşedintele!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii