Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statutul cadrelor militare, din nou modificat Ministrul Duşa îi sfătuieşte pe militarii în rezervă cum să voteze în turul II

ro

11 Nov, 2014 00:00 3491 Marime text
Cadrele militare în rezervă şi în retragere şi reprezentaţii mai multor asociaţii ale cadrelor militare s-au întâlnit, ieri, la Constanţa, cu Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale. Potrivit declaraţiilor ministrului Duşa, obiectivul întâlnirii a fost acela de a discuta pe marginea problemelor cu care se confruntă cadrele militare şi, mai exact, pe marginea adoptării cât mai urgente a legii privind pensiile militare. Tot ieri, cadrele militare au ridicat ministrului şi problema reabilitării unor monumente din Constanţa.

Interesant a fost însă că Mircea Duşa nu a ascuns deloc faptul că întâlnirea de ieri a avut şi un caracter electoral, căci ministrul le-a recomandat cadrelor militare în rezervă şi în retragere cu cine anume să voteze. „Nu vă ascund faptul că i-am îndemnat, în finalul întâlnirii noastre, să vină la vot, să voteze un preşedinte care îşi doreşte o ţară stabilă, care îşi doreşte o Românie mare, pentru că militarii sunt caracterizaţi de onoare şi respect. Au un respect deosebit pentru simbolurile naţionale, pentru steag, pentru imn. Armata e şi o instituţie foarte respectată de români. Întotdeauna, în istorie, armata a fost un element de stabilitate.

Şi în 1918, în Primul Război Mondial, militarii români şi-au dat viaţa, iar ardelenii au hotărât unirea Ardealului cu ţara, pentru ca ea să rămână întreagă, să rămână un stat puternic, stabil din punct de vedere economic, din punct de vedere al securităţii. I-am îndemnat şi i-am rugat să voteze un preşedinte care să-i reprezinte“, a afirmat ministrul Apărării Naţionale. Evident, fiindcă vorbim despre un ministru membru al Guvernului Ponta, este lesne de înţeles că „preşedintele“ recomandat de Duşa este Victor Ponta.
Revenind la problemele cadrelor militare din România, Mircea Duşa a precizat că „proiectul de lege cu privire la pensiile militare, dar şi la statutul cadrelor militare este în dezbatere la ministerele care au atribuţii, fiindcă legea nu se referă doar la militarii Ministerului Apărării Naţionale, ci şi la cei ai Ministerului Afacerilor Interne şi la cei ai celorlalte structuri de securitate naţională“. La evenimentul de ieri au fost prezenţi, de asemenea, senatorii PSD de Constanţa Alexandru Mazăre şi Nicolae Moga.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viceamiral 11 Nov, 2014 13:56 Sa speram ca domnul ministru Mircea Dusa a inteles optiunile cadrelor in rezerva si in retragere,care nu cer nimic in plus fata de ceea ce au muncit.ne asteptam sa auzim mai multe noutati de la senatorii si deputatii de Constanta,despre oras,judet,subventii caldura etc.Felicitari generalului Zeca si maistrului militar de marina Vlad, de la Mangalia care au reusit,primul sa tina traza adunarea si al doilea sa rupa ritmul prin acel monolog recitat magistral.Felicitari generale Zeca pentru ca ai reusit sa aduni peste 200 de camarazi de toate armele si din toate ministerele.Am mai inteles ca urmatoarea intalnire cu ministru apararii va fi in 2016 inainte de alegerile generale...!
  • ComsandorMM 11 Nov, 2014 13:47 Intalnirea a fost de un real succes.Domnul ministru Dusa,chiar daca este civil...este la curent cu specificul si cu nevoile armatei de azi si de maine.Referitori la scopul intalnirii,90% din timp a fost consumat vis-a-vis de noua Lege a pensiilor militare de stat,la probleme ce framanta acum armata,la programele de inzestrare,NATO si la final a fost vorba despre saptamana aceasta,efervescenta,care la final va da Noul Presedinte al Romaniei.Marea majoritate a celor prezenti,pensionari militari din MApN,MI,SRI,SPP etc.s-au exprimat in favoarea unei noi legi,cu speranta ca noua conducere a tarii va lua in seama doleantele militarilor,si nu se va comporta ca defuncta conducere a tari care si-a batut joc de noi...Duminica, TOTI la vot! Sa votati pe cei care va reprezinta si merita!.