Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Grindeanu, declarații la Comisia Europeană. Ce se va întâmpla cu justiția din România

ro

16 Feb, 2017 23:57 1321 Marime text

Premierul Sorin Grindeanu a avut, astăzi, la Bruxelles (Belgia), o întrevedere cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, vizavi de situația justiției din România. După întâlnirea celor doi, șeful Executivului a precizat, într-o conferință de presă, că România își dorește să scape de Mecanismul de Cooperare și Verificare. 

„Am spus ceea ce ne dorim în viitor, dacă vorbim despre ceea ce s-a discutat foarte mult în România, și anume reglementările din domeniul justiției, ca aceste lucruri să se întâmple în Parlament, printr-o dezbatere cât mai largă, care să implice instituții din România, ONG-uri, parlamentari bineînțeles, astfel încât deciziile Curții Constituționale, care se referă la articole din Codul penal și Codul de procedură penală să poată fi aprobate în Parlament”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Declarațiile premierului vin după ce Frans Timmermans a salutat decizia Guvernului României de a abroga Ordonanța de Urgență Nr. 13, care aducea modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, adăugând că țara noastră are nevoie să lupte, în continuare, împotriva corupției. 

Sursa foto: Facebook Sorin Grindeanu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii