Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silviu Ioan Wagner - un independent pentru Constanţa (galerie foto)

ro

24 May, 2012 02:34 4012 Marime text
Wagner_Silviu_Wagner.jpgSilviu Ioan Wagner poate fi votat la poziţia 16 pe buletinul de vot

Unicul candidat independent pentru un loc în Consiliul Local Constanţa, Silviu Ioan Wagner, s-a născut pe 23 martie 1956. Este absolvent al Facultăţii de Managementul Afacerilor la Universitatea de Stat Craiova, licenţiat în Ştiinţe Economice şi masterand în domeniul afacerilor internaţionale.

Din anul 1983 activează în industria de petrol, într-o primă perioadă la Petromar Constanţa, iar din 1998 la Oil Terminal SA Constanţa. Independentul Wagner are un amplu program electoral, alcătuit în favoarea constănţenilor. Citiţi în continuare planurile candidatului Silviu Ioan Wagner pentru bunăstarea Constanţei.

Protecţia socială a categoriilor defavorizate

wagner.jpg- Voi milita ca agenţii economici din domeniul alimentaţiei publice să participe la un proiect umanitar, în cadrul căruia să se ofere zilnic o masă caldă persoanelor din categoriile defavorizate din oraş. Respectivii agenţii economici ar urma să beneficieze de taxe locale proporţionale cu eforturile materiale depuse.

- Având în vedere solicitările populaţiei, voi iniţia proiectul construirii unui cimitir proprietate a Consiliului Municipal, care să ofere locuri de veci în regim de gratuitate persoanelor cu venituri mai mici de 899 de lei.

Proiecte energetice

- Pentru reducerea substanţială a facturii de energie termică, voi susţine trecerea la sistemul centralelor termice de bloc sau mini-cartier.

Proiecte rutiere

- Redarea în circulaţie a străzii Traian (tronsonul între bulevardul 1 Decembrie şi strada Mihai Viteazu).

- Construcţia de parcări subterane şi supraetajate în punctele „cheie" ale oraşului.

- Construcţia unui tronson pietonal + pistă pentru biciclişti, care să unească portul Tomis cu staţiunea Mamaia, pe malul marii.

- Oraşului îi va fi redată centura portului, punctele de control spre port urmând a fi mutate.

- Aplicarea metodei undei verzi la semafoarele de pe bulevardele principale, în vederea fluidizării traficului.

- Realizarea unui studiu aprofundat, pentru stabilirea unor noi trasee (sau modificarea, după caz, a celor actuale) de transport în comun, care să răspundă mai bine cerinţelor populaţiei.

- Interzicerea circulaţiei auto în zona peninsulară în perioada de week-end. Oraşul vechi va fi deschis doar accesului pietonal. Măsura va permite desfăşurarea activităţilor cultural-artistice în aer liber şi va stimula promenada localnicilor şi turiştilor.

- Vreau să-i scap pe locuitorii oraşului de stresul şi cheltuielile cu repararea autovehiculelor provocate de gropile din carosabil. În acest scop, voi pune la dispoziţia Consiliului Municipal, cu titlu de gratuitate, tehnologia de care dispun şi oameni calificaţi în Marea Britanie. Doar salariile acestora şi materialele vor trebui plătite. Dispozitivul folosit permite înlăturarea unei gropi de până la 1 mp, cu adâncimea de până la 15 cm, în cel mult 25 de minute. Voi solicita Consiliului Municipal să-mi încredinţeze sarcina de a urmări personal lucrările. Practic, prin punerea în practică a acestei măsuri, oraşul va scăpa de gropi, căci se va interveni imediat ce vor fi primite semnale din partea cetăţenilor privind apariţia lor.

- Am în vedere, de asemenea, eliminarea problemelor cauzate de capacele gurilor de canal din carosabil.

Sistematizare urbană

- Printr-un parteneriat între compania Oil Terminal şi mari investitori, oraşului îi vor fi redate zonele dintre liniile de cale ferată.

- Elaborarea unui plan de sistematizare a municipiului între limitele actuale şi viitoarea şosea de centură.

- Voi iniţia un proiect de hotărâre pentru igienizarea construcţiilor aflate în ruină şi pentru amenajarea faţadelor acestora.

- Voi susţine un proiect de amenajare a spaţiilor libere din Constanţa cu lucrări ale artiştilor locali: sculpturi, lucrări din ceramică, mozaic etc.

Oraşul verde

- Creşterea suprafeţei ocupate de parcuri şi de spaţiile verzi, pentru a ajunge la norma europeană de 26 mp pe cap de locuitor.

- Retragerea gardurilor din zona „Cişmea" (aflată în jurisdicţia RAJA) cu cel puţin 100 de metri, pentru amenajarea unui parc şi pentru punerea în valoare a monumentului istoric „Fântâna-cişmea turcească", obiectiv care datează din timpul Imperiului Otoman.

- Lărgirea porţiunii de la lacul Tăbăcărie, pentru a creşte lăţimea parcului în zona staţiei de epurare.

Turism

- Construcţia unor mici porturi turistice între plaja „Modern" şi zona Spectrum 12.

- Atragerea companiilor de navigaţie care să organizeze transportul de pasageri pe următoarele rute: Constanţa - Sf. Gheorghe, Constanţa - Sulina, Constanţa - Odessa, Constanţa - Sevastopol sau Yalta, Constanţa - Batumi, Constanţa - Istanbul, Constanţa - Varna.

- Amenajarea turistică a lacului Siutghiol, în zona dintre campusul universitar şi hangarele de la Palazu-Mare.

- Voi iniţia un proiect prin care oraşului să îi fie redată zona istorică a portului Constanţa. Între faleza Cazinoului şi noua gară maritimă (în care acostează pacheboturile) va fi construit un monorail (cale de transport suspendată).

- Construcţia unui mini-aeroport pentru avioane uşoare şi elicoptere turistice pe un teren liber de lângă şoseaua de centură a Constanţei.

- Instalarea indicatoarelor spre monumentele istorice din Constanţa şi realizarea de pliante pentru orientarea turistică.

Proiecte culturale

- Organizarea de concerte ale Orchestrei Simfonice a Teatrului de Stat din Constanţa, în Piaţa Ovidiu, la sfârşit de săptămână. Zona îşi va recăpăta funcţia culturală, turistică şi de promenadă.

- Realizarea unui amfiteatru în aer liber pe unul dintre taluzurile din zona peninsulară sau de la plaja „Modern", pentru organizarea spectacolelor în sezonul estival.

- Constanţa are nevoie de propria identitate culturală. În acest scop, creaţia artistică va fi încurajată printr-un număr de şapte premii acordate în fiecare an. Mă bucur de sprijinul unui grup care cuprinde membri marcanţi ai instituţiilor de învăţământ şi cultură constănţene. Proiectul are în vedere literatura, artele plastice, muzica, ştiinţa, istoria şi teatrul şi va fi derulat cu sprijinul departamentului de cultură din cadrul Primăriei Constanţa.

Creşterea siguranţei cetăţenilor

- Poliţia Locală va fi susţinută prin dotări suplimentare pentru a-şi îndeplini misiunea de asigurare a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combatere a fenomenelor infracţionale.

Proiecte economice

- Am deja în derulare un proiect în cadrul companiei Oil Terminal, prin care, în următoarele 60 de zile, prin terminalul petrolier se vor derula 200.000 de tone de ţiţei pe lună. El va aduce noi locuri de muncă şi, mai ales, stabilitate pentru salariaţii existenţi în Oil Terminal.

- Voi propune încurajarea investitorilor să construiască mall-uri în cartierele defavorizate. Ele vor genera locuri de muncă, vor rezolva problema aprovizionării populaţiei din zonă, care nu va mai fi obligată să piardă timp şi bani cu transportul până în centrul oraşului. În plus, investitorilor li se va cere să dezvolte şi activităţi culturale, recreative, în respectivele mall-uri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SIW 24 May, 2012 13:55 Pentru dl "hmm". Va rog urmariti emisiunea de la Realitatea TV, azi 24/05, ora 20.00. Va multumesc pentru incredere si va asigur ca atunci cand ne vom intalni pe strada in calitate de consilier, veti putea sa-mi reprosati daca mi-am respectat sau nu promisiunile electorale. Cu repect!
  • hmm 24 May, 2012 09:24 Eu il votez. Pare om practic.