Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sefi mentinuti, sefi reactivati

ro

30 Jan, 2009 02:04 6017 Marime text

colaj_sus.jpgDirectorul CJAS, Liviu Mocanu, şi cel al DGFP, Bogdan Huţucă, ar putea fi păstraţi pe post de PSD * Valentin Zeicu - CN ANC, Paul Brânză - ANR şi Aidîn Ibram - DRDP au revenit pe funcţii

Stere Sponte (PD-L), Emilia Murineanu (PD-L, AJOFM), Vasile Petro (PD-L, Comisariatul Judeţean al GNM), Tiberiu Pleşu (PSD, inspector adjunct ITM) şi Marian Butnaru (ex-PSD, ARR) speră menţinerea sau promovarea în posturi de conducere

Reprezentanţii în plan judeţean PSD şi PD-L şi-au împărţit cele 50 de servicii deconcentrate şi, în perioada următoare, vor fi nominalizate persoanele ce vor prelua conducerea.

Recent, preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, a menţionat că vor exista cel puţin cinci cazuri în care nu va recurge la schimbări. Dintre cei cinci „norocoşi", Mazăre a nominalizat doi: Elena Frâncu,  de la Direcţia pentru Sport, şi Alexandru Mezei, de la Căpitănia Zonală.
Având în vedere activitatea derulată de unii directori de deconcentrate, printre cei ce ar putea fi susţinuţi în continuare de PSD se numără Liviu Mocanu - şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Bogdan Huţucă - coordonatorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi, posibil, proaspătul inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Viorel Costache. Unii spun că şi Virgil Lungu, de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, ar putea fi păstrat pe funcţie.
Liderul PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, s-a eschivat când a venit vorba de o posibilă menţinere în funcţii a unor şefi de deconcentrate. El a ţinut să precizeze că abia după evaluarea prestaţiei lor se va putea pronunţa pro sau împotriva „păstrării". Printre cei ce ar putea să fie păstraţi şi de democrat-liberali s-ar putea „strecura" actualul director al Direcţiei Judeţene a Arhivelor Naţionale, Virgil Coman.

Bogdan_Hutuca.jpgReveniţi pe funcţii

Până în prezent, democrat-liberalii au reactivat trei foşti directori: Valentin Zeicu, revenit la cârma CN Administraţia Canalelor Navigabile, Paul Brânză - la Autoritatea Navală Română, şi Aidîn Ibram, de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri.
În situaţia de faţă, nu se ştie dacă oameni precum Stere Sponte (PD-L), Emilia Murineanu (PD-L, actualul director al AJOFM), Vasile Petro (PD-L, coordonatorul Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu), Tiberiu Pleşu (PSD, inspector adjunct la ITM), Marian Butnaru (ex-PSD, actual şef al ARR), Enache Buşu (n.r. directorul Direcţiei de Statistică a Judeţului) sau Petrică Miu (PSD, fost inspector şef al ISJ) vor fi menţinuţi sau vor reveni pe funcţiile deţinute cândva.

Bătălia pentru Cadastru se dă între Sponte şi Learciu



Avocatul Daniel Learciu ar putea fi propunerea democrat-liberalilor pentru şefia Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.
Preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat, ieri, la Radio Sky, că Daniel Learciu şi-a exprimat această opţiune, dar că deocamdată nu s-a luat o decizie clară în acest sens. Pentru funcţia de la OCPI se „bat" doi democrat-liberali. Alături de Learciu s-a înscris în competiţia internă pentru această funcţie şi Stere Sponte, fostul şef al OCPI pe vremea Alianţei DA. Surse din cadrul PD-L Constanţa dau, însă, ca sigură obţinerea funcţiei de către Daniel Learciu, cât despre Stere Sponte, se pare că pedeliştii vor să-l păstreze şi pe el la Cadastru, însă pe o altă funcţie.

Stere_Sponte_02.jpgCuleţu şi Tararache vor la OPC

În ce priveşte şefia Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, aceasta va reveni fie lui Dionisie Culeţu, fie lui Hristu Tararache. Din câte se pare, la Garda Financiară va rămâne director Radu Cristian. Situaţia Emiliei Murineanu, de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, nu este foarte clară. Deşi Mircea Banias a apreciat că aceasta a obţinut calificative foarte bune, nu se ştie dacă pedeliştii vor opta pentru rămânerea ei în funcţie.

Ex-pesedistul Costea, cu ochii pe Vânătoare

La Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare am putea să-l vedem director pe unul dintre supleanţii din Consiliul Local Municipal ai PD-L, Cristian Costea. Acesta a fost consilier PSD în mandatul 2000 - 2004, fiind totodată şi patronul Plasty Prod SA Constanţa, unul dintre sponsorii de bază ai PSD Constanţa pe vremea lui Adrian Năstase. Acesta din urmă a vizitat chiar fabrica afaceristului constănţean.
Tudorel Calapod, fostul primar de la Năvodari, a optat pentru directoratul Gărzii de Mediu sau pentru cel al Registrului Auto Român. Pentru această din urmă funcţie a optat însă şi Florian Constantin, şeful PD-L de la municipiu. Din câte se pare, şefia Direcţiei Judeţene pentru Tineret va reveni consilierului judeţean Cristina Brânzoi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii