Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta ordinara de consiliu la Casa de Cultura Mangalia

ro

08 Mar, 2010 04:23 1381 Marime text

Joi, va avea loc una dintre cele mai aşteptate şedinţe de consiliu local de la Mangalia: după doi ani, oraşul va avea, în sfârşit, un buget. Cel puţin aşa se pare că îşi doreşte edilul local, Mihai Claudiu Tusac, care a înaintat consilierilor, la finele săptămânii trecute, propunerea sa de buget pe anul 2010. Se pare că în cadrul acestuia, ar putea fi pus în dezbaterea aleşilor un împrumut de câteva zeci de milioane de euro, pe care Tusac şi le doreşte pentru o serie de investiţii.

Pe ordinea de zi a şedinţei convocate la Centrul Cultural din Mangalia, de la orele 14.00, se mai numără aprobarea listei nominale a unor terenuri ce fac parte din domeniul privat al municipiului, însuşirea unor suprafeţe de teren ca făcând parte din domeniul public al oraşului, trecerea unor imobile în folosinţă gratuită a Asociaţiei de Fotbal Club „Callatis" şi prelungirea contractului de comodat încheiat între asociaţie şi Serviciul Public Creşe, Asistenţă Socială, Cultură, Sport, Igienă Publică. Primarul le mai cere consilierilor să emită un acord în vederea demersurilor solicitării promovării unei Hotărâri de Guvern pentru trecerea unui imobil din proprietatea publică a statului în cea publică a municipiului Mangalia.

Au mai fost propuse pe ordinea de zi proiecte privind aderarea oraşului la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea pentru proiectul de gestionare a deşeurilor la nivel judeţean, precum şi aprobarea unor proiecte cu fonduri structurale: „Mangalia se prezintă - participarea la târguri şi expoziţii. Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică" şi „Mangalia - produs turistic integrat", alături de aprobarea studiului de fezabilitate, a proiectului şi cheltuielilor proiectului „Callatis - Istorie la Malul Mării Negre". Primarul mai cere aprobarea organizării păşunatului pe 2010 şi alocarea de ajutoare de urgenţă copiilor de la grădiniţele 4 şi 5 Neptun, Şcoala nr. 1 Mangalia şi pentru cei din cartierele sărace ale oraşului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii