Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sebastian Bodu va reprezenta Constanta la euroalegeri

ro

23 May, 2009 02:07 1661 Marime text

sebastian_bodu.jpgDacă pedeliştii constănţeni au fost dezamăgiţi când au aflat că nu au un candidat propriu, ieri au aflat că Sebastian Bodu doreşte să-şi reprezinte judeţul natal la Bruxelles

Europarlamentarul Sebastian Bodu s-a aflat, ieri, în vizită la Constanţa. Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din perioada 2005 -2007 a declarat că el îşi va asuma rolul de europarlamentar al Constanţei.

Născut şi crescut în Constanţa, Bodu a declarat că îşi va reprezenta judeţul natal în Parlamentul European, având în vedere că organizaţia locală a PD-L nu a reuşit să-şi impună un candidat propriu pe locuri eligibile în lista pentru euroalegeri. „Deşi acum am buletin de Bucureşti, mă simt constănţean. Familia mea este aici, în Constanţa. Voi reprezenta Constanţa în aceste alegeri pentru că judeţul meu nu are un candidat. Mândria constănţenilor e destul de mare ca să îşi dorească un candidat propriu, şi atunci am considerat că e de datoria mea să fac asta", a declarat Bodu. El a fost primit cu braţele deschise de către reprezentanţii organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa. Prim-vicepreşedintele PD-L Constanţa, Constantin Chirilă, a declarat că, deşi filiala trebuie să îl susţină şi pe candidatul de la Galaţi, Constantin Dumitriu, reprezentantul euroregiunii de sud-est, din care face parte şi Constanţa, democrat-liberalii de la malul mării îl vor susţine şi pe Sebastian Bodu, pentru că este constănţean de-al lor.
Bodu ocupă locul şapte pe lista candidaţilor PD-L pentru Parlamentul European.

A devenit cunoscut ca şef al Fiscului

Notorietatea sa se datorează în principal activităţii ca şef al ANAF, când a încercat să creeze o nouă imagine Fiscului din România. Sebastian Bodu a luat o serie de măsuri care l-au făcut cunoscut opiniei publice. „Actualul şi viitorul parlamentar Sebastian Bodu, şef al ANAF în perioada 2005 - 2007, a avut îndrăzneala şi curajul să scuture grupuri de interese din fotbal şi mediul de afaceri", a declarat, ieri, preşedintele PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, făcându-i o prezentare succintă lui Bodu.

Cu ocazia prezenţei sale, ieri, la Constanţa, Bodu a îndemnat alegătorii să iasă la vot, indiferent pe cine votează. „Sondajele anunţă o prezenţă scăzută la vot. Aş vrea să trecem peste această neparticipare, alegerile europarlamentare sunt foarte importante pentru că mai mult de jumătate din legile care se aplică în România sunt făcute la Bruxelles. Sunt importante şi pentru că de acolo vin banii, mai ales în această perioadă de criză. N-am să mint, să vă spun că un europarlamentar vine cu un sac de bani în România, dar noi (n.r. europarlamentarii) contribuim la alcătuirea bugetului", a declarat Sebastian Bodu. El a adăugat că are de gând să-şi deschidă un cabinet parlamentar în Constanţa, pentru a primi solicitări de la constănţeni.

Însoţit de echipa PD-L, Sebastian Bodu a pornit, în jurul orei 13.00, într-un marş pe principalele artere ale Constanţei, iar începând cu ora 16.30 s-a aflat la Năvodari, pentru a se întâlni cu locuitorii oraşului. El şi-a încheiat periplul prin judeţ cu vizita la Medgidia, unde a stat de vorbă cu reprezentanţi ai organizaţiei locale PD-L şi cu locuitori ai municipiului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii