Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se strang semnaturi pentru inlocuirea primarului din Tuzla

ro

27 May, 2009 02:26 1996 Marime text
codrin_ptr_referendum_tuzla.jpgDupă model cernăvodean, consilierii majoritari din Tuzla au trecut, ieri, la strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum menit să îl schimbe din fotoliul de primar pe Constantin Micu. Acţiunea a început ieri, de la ora 17.00, iar numărul de semnături necesare pentru declanşarea referendumului este, la prima vedere, destul de uşor de atins: 1.380 din cei 5.200 de locuitori cu drept de vot ai comunei.

„Motivele pentru declanşarea referendumului sunt mai multe decât putem enumera. În afara faptului că administraţia publică este blocată, primarul Micu trece peste capul nostru de câteva luni de zile. Se organizează licitaţii, se fac achiziţii publice fără niciun fel de hotărâre de consiliu, se cheltuiesc bani publici fără nicio acoperire în acte. Dacă referendumul va fi sortit eşecului, vom putea astfel să tragem un semnal de alarmă pe marginea comportamentului primarului şi îi vom arăta acestuia că nu este şeful absolut al comunei şi că, într-o democraţie, are nevoie şi de Consiliul Local pentru a face ca lucrurile să meargă la Tuzla", ne-a declarat Codrin Eremia, consilier local.

Consiliul Local Tuzla este format din 15 consilieri, din care 11 vor trece la strângerea de semnături, adică cei „non"-PSD: PD-L, PNG, PNL. Gestul locuitorilor din Tuzla are un precedent la Cernavodă, precum şi o intenţie declarată la Mangalia, a consilierilor „de opoziţie".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 27 May, 2009 09:53 Micule afara din Tuzla. Pleaca si cu securisto-comunistul ala de Samoila.