Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se rupe USL Constanţa? PNL vrea un mandat de vicepreşedinte al CJC. Află ce nume sunt avansate

ro

27 Jun, 2012 01:49 2992 Marime text

protocol_USL.jpgLiberalii constănţeni nu au fost până la momentul actual prea îndrăzneţi în relaţia cu social-democraţii, în contextul protocolului USL. Din acest punct de vedere, amintim faptul că liberalii au rămas fără conducerea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, care iniţial trebuia să le revină lor, dar care a revenit PSD-ului. Ar fi apoi faptul că PNL nu a făcut nicio propunere pentru un mandat de viceprimar, cei doi viceprimari ai municipiului Constanţa fiind daţi tot de PSD.

protocol_USL_George_Dragomir1.jpgCu toate acestea, liberalii nu renunţă, conform spuselor deputatului George Dragomir, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, la ideea de a avea city manager. Mai mult, liberalii au şi o propunere pentru un mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, propunere care va fi avansată în cadrul şedinţei de constituire a noului CJC de astăzi.

Bedivan sau Carp?

protocol_USL_Doina_Carp.jpgNoul Consiliu Judeţean Constanţa va fi validat astăzi, la ora 13.00, în contextul unei şedinţe care va avea loc în Aula Mare a Bibliotecii Judeţene I. N. Roman. Cu această ocazie, liberalii constănţeni vor face, aşa cum ne-a declarat George Dragomir, liderul Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, o propunere pentru un mandat de vicepreşedinte al CJC. Parlamentarul nu a dorit să divulge numele consilierului liberal care va fi propus pentru această funcţie. Totuşi, există doi consilieri judeţeni care, se pare, ar fi preferaţi.

protocol_USL_Dumitru_Bedivan.jpgEste vorba despre Dumitru Bedivan, director Afaceri cu Gaze în cadrul Congaz, membru vechi al PNL Constanţa, şi despre Doina Carp, care nu este la primul mandat în Consiliul Judeţean Constanţa. Prezenţă destul de discretă, Carp este preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL Constanţa. De menţionat este că Doina Carp a fost primul nume înscris pe lista PNL de candidaţi pentru CJC.

Rămâne însă de văzut dacă vreuna dintre cele două propuneri va fi agreată şi, prin urmare, dacă se va concretiza. În eventualitatea în care propunerea PNL pentru unul dintre cele două fotolii de vicepreşedinte al CJC nu va fi validată, susţine George Dragomir, „înseamnă că protocolul USL va fi încălcat la Constanţa".

City manager - un tânăr liberal

Cât despre funcţia de city manager la care PNL Constanţa nu pare dispus să renunţe, ei bine, se pare că aici lucrurile nu sunt tocmai definitive. În acest sens, liderul liberalilor constănţeni a menţionat că există o propunere, că aceasta vine de la Organizaţia de Tineret, dar nu a dorit să avanseze un nume. Surse din PNL spun însă că propunerea este departe de a fi... o propunere concretă, căci liberalii nu s-au decis pe cine vor nominaliza pentru acest post, fiind necesare o serie de condiţii pe care cel propus trebuie să le îndeplinească.

În plus, liberalii aleargă acum după ceva ce încă nu există. Potrivit Articolului 112 din Legea 215/2001 republicată, „la nivelul comunelor şi oraşelor, primarul poate propune consiliului local înfiinţarea funcţiei de administrator public (n.r. city manager), în limita numărului maxim de posturi aprobate". Aceeaşi lege prevede că „numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se fac de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul local". Nota bene! Legea specifică foarte clar că „numirea se face pe bază de concurs".

Astfel, pentru crearea funcţiei de city manager, organigrama Primăriei Constanţa trebuie modificată prin hotărâre a Consiliului Local Municipal. Înainte de aprobarea unei astfel de hotărâri este însă necesară obţinerea unor avize.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii