Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se menţine conducerea bicefală la judeţ Chiţac a devenit oficial candidatul PNL şi preşedinte la municipiu

ro

09 Feb, 2016 00:00 3440 Marime text


PNL a stabilit, luni, în cadrul Biroului Politic Central, candidatura lui Vergil Chiţac la funcţia de primar al municipiului Constanţa. Totodată, începând din acest moment, Chiţac a devenit şi preşedinte unic al organizaţiei municipale a PNL Constanţa, ne-a confirmat copreşedintele liberalilor constănţeni, deputatul Gheorghe Dragomir.

De asemenea, liberalii şi-au stabilit echipa de campanie pentru alegerile locale, care va fi coordonată politic de copreședinții liberalilor, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, va fi șeful de campanie, a precizat Dragomir. Acesta va fi ajutat de trei responsabili regionali.

La judeţ se păstrează conducerea bicefală

Zâzania din organizaţia judeţeană a PNL Constanţa pare să fi fost dezamorsată cu prilejul vizitei făcute la Constanţa de secretarul general, Ilie Bolojan. În cadrul Biroului Politic Central nu s-a luat vreo decizie cu privire la nicio decapitare anunţată de presa locală pe surse. Cel puţin deocamdată, conducerea organizaţiei rămâne bicefală şi va fi asigurată şi pe mai departe de copreşedinţii Sorina Tuşa şi Gheorghe Dragomir. De astfel, liderul judeţean PNL, Dragomir, a lăsat să se înţeleagă faptul că la Constanţa nu se impune nici „decapitarea conducerii“ şi nici aplicarea unor sancţiuni.

„În PNL există o atmosferă democratică, în care fiecare e liber să-şi afirme punctul de vedere“, spune Dragomir.


De cealaltă parte a liberalilor sunt voci care susţin că liniştea aşternută peste filiala Constanţa a PNL se datorează faptului că foştii democraţi-liberali au avut un comportament corect şi au votat validarea candidatului la primărie, în persoana lui Vergil Chiţac, n-au protestat, ci s-au înhămat să susţină echipa.

Candidatul de la judeţ, validat în câteva săptămâni

Varianta susţinerii candidaturii unuia dintre primarii din judeţ pentru alegerea indirectă a viitorului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa de către PNL a căzut, a mai afirmat Dragomir. Copreşedintele PNL afirmă că liberalii caută cea mai bună variantă astfel încât, în câteva săptămâni, candidatura celui care va deschide lista consilierilor judeţeni să fie validată de acelaşi Birou Politic Central, aşa cum prevede Statutul partidului.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii