Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cearta Geoana cu Nicusor pentru Balut

ro

18 Apr, 2009 01:51 1989 Marime text

Mircea_Geoana_Nicusor_Constantinescu_02.jpgProverbul „Ulciorul nu merge de multe ori la apă" s-a adeverit în cazul organizaţiei judeţene PSD Constanţa. La europarlamentare, filiala nu a reuşit să-şi impună omul pe un loc eligibil, iar reacţiile nu au întârziat să apară.

Rezultatele înregistrate de social-democraţii de la malul mării, atât în alegerile locale, cât şi în cele parlamentare de anul trecut, au adus echipei Mazăre - Constantinescu mai multe funcţii importante în care şi-au promovat oamenii. O funcţie de ministru al Mediului, una de secretar general în acelaşi minister, una de secretar de stat la Transporturi au fost „trofeele" ce au intrat în palmaresul PSD Constanţa în acest an. Numai că vitrina cu trofee a filialei se dorea a fi completată şi cu un mandat de europarlamentar, cel vizat să-l obţină fiind fostul deputat Lucian Băluţ. PSD Constanţa a vrut una dintre poziţiile opt sau zece pe lista pentru Parlamentul European. Opt a revenit reprezentantului PC, iar zece a fost adjudecată de organizaţia de Bucureşti.
Faptul că dorinţa echipei Mazăre - Constantinescu n-a fost îndeplinită de conducerea centrală a PSD, aceasta „îndrăznind" să le ofere doar locul 17 pe lista Alianţei PSD+PC pentru PE, i-a supărat rău pe cei doi lideri tomitani.

Ameninţări


Secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a confirmat că, în data de 7 aprilie, o scrisoare semnată de prim-vicepreşedintele filialei, Nicuşor Constantinescu, a poposit pe biroul preşedintelui partidului, Mircea Geoană. „Nemulţumiţi de decizia luată la centru, membri Biroului Permanent Judeţean au hotărât să-l retragem pe domnul Băluţ, locul 17 nefiind eligibil", a adăugat Dragomir. Liderii social-democraţi tomitani au considerat oferirea unei poziţii neeligibile pe lista pentru PE drept o dovadă de desconsiderare a filialei PSD Constanţa. Potrivit ziariştilor de la Cotidianul, în scrisoarea adresată lui Geoană şi Biroului Permanent se precizează că organizaţia constănţeană s-ar retrage din campania electorală a PSD pentru europarlamentare pe motiv că lista a fost alcătuită „împotriva interesului naţional al PSD".
Secretarul executiv, Cristinel Dragomir, a negat retragerea din campania premergătoare scrutinului din 7 iunie. „În campanie, oricum, ne implicăm şi vrem să obţinem cel mai bun scor din ţară, ca să le dăm peste nas", a specificat Dragomir.

Cristinel_Dragomir_03.jpgEpistola înveninată

Semnatarul epistolei, Nicuşor Constantinescu, a motivat şi retragerea lui Băluţ de pe lista cu pricina, explicând că, în ciuda rezultatului deosebit (49,95% la alegerile parlamentare) şi a faptului că este cunoscut şi apreciat de electorat, conducerea PSD n-a ţinut cont de aceste aspecte. „Deşi de nenumărate ori s-a stabilit în Comitetele Executive Naţionale că singurul criteriu de desemnare a candidaţilor PSD îl reprezintă performanţa electorală, organizaţia judeţeană Constanţa, prima din ţară, după Bucureşti, cu peste 160.000 voturi, a fost recompensată cu locul 17!!! În mod logic, în interesul naţional al PSD, deoarece 15 organizaţii judeţene PSD au obţinut peste 65% din numărul de voturi al partidului, acestea 15 ar fi trebuit să desemneze primii 15 candidaţi pentru a obţine performanţa maximă a PSD!! Inexplicabil, alte «criterii» au primat împotriva interesului naţional al PSD, ceea ce va conduce la un rezultat mult mai slab decât cel obţinut la alegerile parlamentare din noiembrie 2008, un rezultat previzibil sub potenţialul maxim al PSD", menţionează Constantinescu în epistola către Geoană.

Replica lui Geoană


Contactat de ziariştii de la Cotidianul, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că lista pentru PE nu mai poate fi modificată, iar la ultima şedinţă a Comitetului Executiv, aceasta a fost votată inclusiv de reprezentanţii de la Constanţa. „Asta e viaţa, nu toată lumea primeşte locuri eligibile! Şi ei au primit Ministerul Mediului când s-au împărţit ministerele", a replicat Mircea Geoană, citat de Cotidianul.

{mos_ri:Lucian Băluţ}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ariadna 22 Apr, 2009 08:49 la cate se intampla in Romania,aranjatul pe liste a candidatilor este un mizilic.
  • Costina 18 Apr, 2009 14:51 La toate partidele din Romania este o situatie similara. Numai bucurestenii au dreptul sa fie reprezentati si in Parlamentul Romaniei, si in Parlamentul European, prin candidati bucuresteni, domiciliati in capitala. Romanii sunt siliti sa fie guvernati in proportie covirsitoare, majoritara, de bucuresteni, care habar nu au ce se petrece cu adevarat in intreaga tara, care traiesc in turnul lor de fildes. Conducerile centrale ale partidelor sunt in general alcatuite din bucuresteni, care decid totul in numele intregii tari. Doar culorile politice mai difera un pic, dar nu si doctrinele in mod real. Cind e vorba sa candideze uninominal, in colegii, bucurestenii nu au cum sa se inghesuie toti in capitala, asa ca se imprastie pe la Dabuleni, Mizil, Constanta, Moldova, etc. oriunde sunt impusi cu forta de conducerea centrala. Constanta mereu pierde parlamentari, pentru ca sunt impusi bucuresteni, macar de ar reprezenta cu adevarat zona, dupa ce sunt alesi.Dar realitatea dovedeste ca deloc nu le pasa. La cite pozitii importante sunt la nivel guvernamental cele citeva posturi "smulse" de Constanta sunt foarte putine, prin comparatie cu aportul adus de cei de la malul marii in alegerile de toate felurile. Cu timpul toti alesii isi vor pierde credibilitatea, nereusind sa faca mai nimic din ce au promis, ba din cauza crizei, dar de fapt din cauza bucurestenilor (facuti, nu nascuti). Daca nu se va realiza prin impunerea mondiala o reala dezcentralizare, totdeauna va fi la fel, ca la noi la nimeni!!! De ce sa mai mergem la vot?? Pot sa-si angajeze zeci de firme straine specializate in "imagine" candidatii care se cred cei mai tari, tot nu-i vrea "poporul" cu toate schemele de import, perfectionate, de manipulare a maselor. Va fi mare absenteism, chiar si cu smecheria alegeri in zi lucratoare. Va cistiga cel/cei ce aranjaza "diversiunea nulele", adica striga hotul, prin gura "societatii civile", care apoi devine ministru, apoi europarlamentar, etc. Sau vreo alta smecherie, ca la asta cei din virful piramidei sunt asi. "Asa e viata! Nu toata lumea primeste locuri eligibile" zice Geoana. Ce e aia "meritocratie"? Devine presedintele Romaniei toata lumea??!!