Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utopie sau proiect cu şanse reale? Se caută candidatul unic al dreptei pentru Primăria Constanţa

ro

13 May, 2015 00:00 2139 Marime text
Deputatul Gheorghe Dragomir, co-preşedintele PNL Constanţa, a declarat, în urmă cu câteva zile, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că ar fi ideal ca dreapta scenei politice de la malul mării să susţină un candidat unic pentru mandatul de primar. „Vom desemna cel mai bun candidat la primărie. Important este să nu irosim votul de pe eşichierul dreptei politice. De aceea, fac un apel la toţi cei care în Constanţa sunt anti PSD, un apel pentru formarea unei alianţe privind un candidat comun la Primăria Constanţa“, declara liderul liberal.

Ceea ce trebuie precizat în acest context este faptul că niciodată în istoria post-decembristă a Constanţei dreapta nu a avut un candidat unic pentru alegerile locale. Niciodată partidele şi partiduleţele nu au reuşit să pună interesul public, interesul cetăţeanului deasupra propriilor interese şi a negocierilor de culise. Dacă înainte de „epoca“ Mazăre acest lucru ar fi fost greu de realizat, dar nu imposibil, după ce Radu Mazăre a preluat conducerea administraţiei publice locale acest scenariu a părut de-a dreptul fantasmagoric, de vreme ce o parte dintre partidele de dreapta au desemnat intenţionat candidaţi de formă, care să nu fie în stare să reziste într-o confruntare cu actualul edil-şef (suspendat) al Constanţei.

Revenind la prezent, dreapta politică pare, la Constanţa, mai fragmentată, mai divizată ca niciodată. Orgoliile liderilor diverselor formaţiuni nu fac posibilă nici măcar o discuţie civilizată între aceştia. Noul PNL Constanţa nu dă, nici el, impresia unei construcţii solide, puternice şi mai ales decise să câştige Primăria Constanţa, căci divergenţele de opinie din interiorul partidului, divergenţe care devin publice cu bună ştiinţă, „şubrezesc“ partidul.

Este prea puţin probabil ca PNL, PMP, PNŢCD şi M10 să susţină, la Constanţa, un candidat unic pentru fotoliul de primar, fie el şi un independent „răsărit“ pe ultima sută de metri. Şi asta în pofida faptului că singura şansă a dreptei de a câştiga primăria pare a fi un candidat unic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bla bla bla 13 May, 2015 09:12 Fix nici un candidat al dreptei nu va fi. Vor fi multi multi de tot, dreapta e scindata total.