Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbări pe tabla de şah Cu ce momeşte PSD primarii de la alte partide să devină roşii

ro

27 Mar, 2012 00:00 2772 Marime text
primaricandidatipsd-TudorNadrag.jpgLiderul social-democrat, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a anunţat că primarii localităţilor Hârşova, Ion Corvin, Tortoman şi Vulturu vor candida, la alegerile din 10 iunie, din partea PSD. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat, alături de Constantinescu, primarii Dumitru Nedea (Ion Corvin), Tudorel Nădrag (Hârşova) şi vicepreşedinţii CJC, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie.

„Anunţăm, oficial, trecerea domnului Nădrag şi a domnului Nedea la PSD. Au trecut mai demult, cu adeziuni", a fost, concret, declaraţia lui Nicuşor Constantinescu. În ceea ce-l priveşte pe edilul-şef din Hârşova, preşedintele CJC a precizat că PSD-ul l-a curtat încă din 2008. De altfel, Nădrag nu a ascuns niciodată acest aspect: „Sunt social-democrat de formaţie. Am fost foarte aproape, în 2008, de a candida pe listele PSD. Am fost sprijinit de CJC în acest mandat", a explicat Tudorel Nădrag, primarul localităţii Hârşova. Cât despre demisia sa din PDL, partidul în numele căruia a candidat şi a câştigat în 2008 fotoliul de primar, Nădrag a mărturisit că încă nu a demisionat din partid, dar că va face acest lucru în zilele care urmează.

„Nu e o surpriză candidatura asta"

primaricandidatipsd-DumitruNedea.jpgDe cealaltă parte, Dumitru Nedea, gospodarul-şef al comunei Ion Corvin, exclus din PDL în urmă cu ceva timp, a declarat că „această candidatură, din partea PSD, nu este o surpriză". Ca şi Nădrag, el a invocat o înţelegere bună cu CJC, fapt pentru care a decis ca la proximele alegeri să meargă pe lista social-democrată. Nu în ultimul rând, Constantinescu a afirmat că există încă doi primari care vor candida la alegerile locale din partea PSD: ţărănistul Eugen Berbec, primarul din Vulturu, şi Lucian Chitic, primarul din Tortoman (PER). Acesta din urmă a explicat că hotărârea sa vine ca urmare a faptului că în mandatul actual a fost susţinut de CJC. Chitic a precizat şi că în viitorul apropiat îşi va depune cererea de adeziune la PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rex 27 Mar, 2012 17:23 Nu sunt momiti de Constantinescu ci fug ca dracu de tamaie de aceasta gasca (pd), ce a distrus voit tara si primarii si nu numai (vezi: Frunzaverde si alti parlamentari si primari) reactioneaza voit la ura poporului fata de basescu si compania.