Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal PP-DD Constanţa organizează alegeri de la A la Z (galerie foto)

ro

03 Sep, 2012 01:00 2423 Marime text
ppdd_-_Marian_Vasiliev.jpgBiroul Permanent Judeţean al PP-DD Constanţa a decis, în urma scandalului de sâmbătă, dizolvarea Organizaţiei Municipale a partidului şi organizarea de noi alegeri, pe toată linia.

Peste 200 de membri ai PP-DD Constanţa s-au reunit, sâmbătă, în cadrul Adunării Generale pentru alegerea unui nou preşedinte al Organizaţiei Municipale, fotoliu vacant după demisia, în urmă cu aproximativ o lună, a fostului preşedinte, Victor Cruceru. Iniţial, pentru acest scrutin intern îşi anunţaseră candidatura trei persoane: Dede Perodin, Gabriel Candidatu şi Stelică Murariu. Ulterior, însă, aşa cum a declarat Marian Vasiliev, fost candidat al PP-DD la Consiliul Judeţean Constanţa şi prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a partidului, cei trei au decis să se retragă şi să susţină candidatura lui Vasiliev la funcţia de preşedinte, în scopul de a „suda" organizaţia municipală de cea judeţeană, pentru o funcţionare mai eficientă.

În pofida faptului că alegerile de sâmbătă se prefigurau liniştite, fără tensiuni, evenimentul a degenerat într-un scandal de proporţii. „A ieşit un circ pe care nu l-am agreat. Asta pentru că domnul Dede Perodin a zis că se retrage pentru că este directivă de la Bucureşti, ca să iasă Vasiliev. A început să se ţipe şi să se urle. Fapt pentru care, fiindcă eram mai mult de jumătate dintre membrii Biroului Permanent Judeţean al PP-DD în sală, am decis dizolvarea Organizaţiei Municipale a PP-DD şi organizarea de noi alegeri. Domnul preşedinte Gică Slabu, liderul Organizaţiei Judeţene, a fost informat în acest sens şi a fost de acord", a declarat Vasiliev. Acesta din urmă a menţionat, de altfel, încă de sâmbătă, că nu-şi doreşte să fie singurul candidat la preşedinţia Organizaţiei Municipale a PP-DD Constanţa, fiind adeptul competiţiilor constructive.

Din cauza tensiunilor iscate, a faptului că în sală s-a ţipat şi s-a huiduit, alegerile propriu zise nu au mai avut loc. De cealaltă parte, Dede Perodin, consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa, a explicat: „Mi-am depus marţi CV-ul pentru candidatura la şefia Organizaţiei Municipale. Joi am fost chemat de domnul Slabu şi de domnul Ion Radu şi mi s-a spus că există o notă internă în care se spune că nimeni nu poate candida dacă nu are vechime de minimum un an în partid. Or, eu nu am decât vreo cinci luni. Am acceptat, deci, să mă retrag şi să îl susţin Marian Vasiliev. El are toate calităţile şi îl respect. Nu m-am gândit să fac rău. A deranjat, probabil, faptul că am zis azi că este o directivă, dar şi faptul că am afirmat că nu sunt un om controlabil. Nu am avut intenţie rea".

PPDD_-_Bebe_Perodin.jpg

Alegeri amânate

Conform afirmaţiilor lui Marian Vasiliev, datorită faptului că la evenimentul de sâmbătă au fost prezenţi peste jumătate dintre membrii Biroului Permanent Judeţean al PP-DD Constanţa, s-a luat decizia dizolvării Organizaţiei Municipale şi a organizării de noi alegeri interne, pe toată linia, începând cu funcţia de preşedinte. „Miercuri vom avea o şedinţă de Birou Permanent Judeţean şi vom decide când vor avea loc alegerile, fiindcă ele trebuie organizate în maximum 30 de zile. Este ocazia perfectă de a primeni organizaţia, dacă altfel nu s-a putut", a subliniat Marian Vasiliev.

„Un mic seism"

Liderul PP-DD Constanţa, Gică Slabu, susţine că Bucureştiul nu s-a amestecat niciodată în treburile interne ale organizaţiei constănţene: „Am rămas blocat de ce a ieşit. Bucureştiul nu s-a băgat niciodată peste noi". El a mărturisit că, într-adevăr, a avut o discuţie cu cei trei candidaţi iniţiali, dar că toţi trei au fost de acord să susţină candidatura lui Vasiliev: „Au primit propunerea cu braţele deschise. Chiar domnul Perodin spunea că Marian Vasiliev este cea mai bună alegere. Nu înţeleg ce s-a întâmplat ulterior, de ce s-a ajuns la scandal".

Nu în ultimul rând, liderul judeţean al partidului a explicat că va semnala la centru evenimentele de sâmbătă. În ceea ce priveşte o eventuală sancţionare a lui Perodin, Slabu a declarat: „Nu mă pronunţ". „Ce s-a întâmplat a fost o chestiune urâtă. Dar e un mic seism, vom depăşi momentul", a conchis preşedintele PP-DD Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii