Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"SC Dobre si Fiii" asigura "Laptele si cornul" elevilor

ro

16 Sep, 2008 00:00 1018 Marime text
1221507830.jpg

73.147 de elevi vor beneficia de pachetul dat prin programul guvernamental, a carui valoare este, anul acesta, de 0,983 lei

Pentru al doilea an consecutiv, societatea PSD-istului Mihai Dobre a castigat licitatia pentru acordarea pachetelor cu produse lactate si de panificatie elevilor din programul guvernamental "Laptele si cornul" copiilor din ciclul primar si gimnazial. Dupa ce, in urma cu o luna, la nivel national, autoritatile anuntau situatia critica in care se afla programul, un singur judet avand deja stabilite toate coordonatele, acum o saptamana, alte statistici MIRA aratau ca doar in cinci judete au fost finalizate licitatiile electronice, iar in alte 28 urmau a fi terminate pana pe 15 septembrie. Chiar daca la nivelul judetului Constanta procedurile pentru stabilirea furnizorului au intarziat, comparativ cu 2007, in acest an, licitatia s-a desfasurat, totusi, pe 28 august. In ciuda faptului ca cinci firme s-au aratat interesate de obtinerea contractului de achizitii publice, doar una si-a depus oferta. Potrivit purtatorului de cuvant al Consiliului Judetean, Cristian Moldovan, societatea desemnata castigatoare, fara niciun contracandidat, a fost "SC Dobre si Fiii", cea care a obtinut acelasi contract si anul trecut, in toamna, si la inceputul lui 2008, cand Executivul a decis extinderea programului si la ciclul gimnazial. In aceste conditii, "Dobre si Fiii" va derula programul pe tot parcursul anului scolar, impreuna cu SC Dorna SA, care va distribui lapte UTH. Moldovan a precizat ca pretul adjudecat pentru pachetul fiecarui copil, pe zi, este de 0,983 lei, 73.147 de elevi beneficiind de acestea.

"Nu pot sa spun numele firmelor"

Este bine stiut ca aceasta societate apartine unui fost consilier local PSD, apropiat al primarului Radu Mazare si al presedintelui CJC, Nicusor Constantinescu. In ciuda faptului ca, anul trecut, societatea care a preluat de la stat acest contract a avut numeroase probleme in a furniza la timp pachetele copiilor, iata ca alesii, in 2008, nu au tinut cont de acest aspect "nesemnificativ". Dupa cum au tinut sa precizeze autoritatile locale, societatea a indeplinit toate etapele legale. "Criteriul general impus, pretul cel mai mic, nu a mai fost valabil in acest caz, insa oferta cu care acestia au venit, s-a incadrat in limitele stabilite. Copiii vor beneficia de acest program inca de azi (n.r. ieri)", a declarat Moldovan. La momentul in care am cerut mai multe date referitoare la cele patru firme care au cumparat caietele de sarcini, reprezentatul institutiei CJ s-a aratat oarecum jignit de intrebare: "Nu este o informatie publica. Putem leza interesele celorlalte firme si pot exista apoi discutii", s-a aparat acesta. Replici absolut fara substrat legal, in conditiile in care, procedura licitatiei fiind finalizata si contractul incheiat, toate datele adiacente sunt informatii publice. Ceea ce nu ne poate face sa nu ne ridicam cateva semne de intrebare in legatura cu legalitatea derularii acestui proces. Cat priveste valoarea acestui contract, Moldovan ne-a dat tema pentru acasa: "Inmultiti si dumneavoastra numarul copiilor care vor beneficia de cele 12.581.284 de pachete cu 0,983 lei, cat costa fiecare".

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii