Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Daroff, favorita la rechizite pentru CJC si Primarie

ro

10 May, 2009 23:54 2283 Marime text

pachete_de_paste_rechizite.jpgSocietatea a câştigat de la Primăria Constanţa, în 2008, dar şi în 2009, contractul de furnizare rechizite şi ghiozdane pentru copii

Potrivit anunţului de atribuire numărul 60882, din 9 mai 2009, publicat pe www.dgmarket.ro, Primăria Municipiului Constanţa i-a dat societăţii SC Daroff SRL un contract de furnizare de rechizite şi ghiozdane pentru copii, în vederea acordării de pachete cu ocazia Sărbătorilor Paştelui.
În 2008, acelaşi contract a fost atribuit de municipalitatea constănţeană - în data de 18 aprilie 2008, tot către SC Daroff SRL. Astfel, suma încasată de societatea constănţeană se ridica la 690.000 lei fără TVA (6,9 miliarde de lei vechi fără TVA), deşi valoarea estimată de autoritatea contractantă a fost de 1.512.605 lei fără TVA. Practic, SC Daroff nu avea cum să nu câştige acest contract, mai ales în condiţiile în care a venit cu o ofertă fără cusur, cerând pentru furnizarea rechizitelor mai puţin de jumătate din suma pe care municipalitatea era dispusă să o ofere.
Pe lângă contractul cu Primăria, câştigat în 2009 şi 2008, firma a derulat, în urmă cu câteva luni, un alt contract, în care autoritatea contractantă era Consiliul Judeţean Constanţa, proiectul „Rechizite şcolare pentru clasele I-VIII", din cadrul „Programului de susţinere a învăţământului preşcolar şi universitar clasele I-VIII din mediul rural al judeţului Constanţa". Prin acest contract, SC Daroff SRL Constanţa a obţinut 1.400.000 lei, adică 16,6 miliarde de lei vechi cu TVA.
Aşadar, câştigătorul licitaţiei din 2009 este şi furnizorul din 2008 al rechizitelor date de Consiliu Judeţean Constanţa elevilor din mediul rural şi societate agreată şi de Primăria Constanţa. Asta din moment ce i-a fost acordat un contract, pentru numai o lună, în vederea furnizării rechizitelor şi ghiozdanelor pentru copii, cu scopul acordării de pachete cu ocazia Sărbătorilor Paştelui, în valoare de 755.935 de lei fără TVA. Suma este de fapt una foarte apropiată de cea pe care autoritatea contractantă a menţionat-o în caietul de sarcini ca maximul pe care l-ar putea acorda pentru un asemenea contract,  adică 756.300 lei fără TVA.
În urma anunţului de cerere de ofertă, publicat în 13 februarie 2009, doar SC Daroff SRL şi-a depus documentaţia necesară. După şedinţa de evaluare a ofertelor, comisia de evaluare a dat aviz favorabil ofertei prezentate.

Cine e SC Daroff?

Administrator şi acţionarul majoritar al firmei, cu 90% din părţile sociale, este Robert Penciu, iar potrivit datelor RECOM, societatea are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc. Robert Penciu este managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting. La Marina Surf Club Năvodari s-a organizat, în 2007, „Cupa Primăverii Volvo", eveniment la care a fost parteneră şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific este primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Prin urmare, se poate spune că Mazăre şi Penciu au pasiuni comune, dar şi afaceri comune.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 20 May, 2009 22:23 la navodari are camere de cazare si campare cum a obtinut terenul? de unde a avut bani sa construiasca tot ce e acolo? ORGANELOR DE CONTROL duceti-va si vedeti ce condtructii are de unde din bilanturile din care nu reiese nimic mai mult nu le-a depus . Astora le-as confisca averea.
  • ion 20 May, 2009 22:12 Cum cine este penciu? un evazionist , care se lauda ca plateste pe toata lumea are actiuni la mazare (sponsorizeaza campania electorala a acestuia asa spune dar nu cred), ;a politie la greu, la garda pe MIRON (tot el se lauda ca se achita de serviciile acestora) si ma intreb ce face D.N. A. Tot el spune ca de craciun primarul il suna si trebuie sa se prezinte cu jucarii si nu i se mai da banii. Are cazare la Navodari nu taie chitanta nimanui....... DOMNULE PRIMAR DACA TE BAGI IN COCINA CU PORCII TE MANANCA!!!!!!!