Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a deschis oficial Centrul de Permanenţă Băneasa Primarul Gelu Iordache - „Se asigură permanenţa în fiecare noapte, în week-end şi zilele de sărbătoare legală" (galerie foto)

ro

15 Oct, 2011 00:20 3504 Marime text
10_Baneasa_primar.jpgAdministraţia locală din Băneasa a redeschis ieri oficial porţile fostului Centru de Sănătate Băneasa, devenit acum Centru de Permanenţă. La începutul acestei veri, unitatea de sănătate a fost închisă. Totodată, înainte de inaugurarea oficială a centrului, s-a sărbătorit şi hramul bisericii din oraş, care poartă numele Sfintei Parascheva.

La eveniment au luat parte şi senatorul Nicolae Moga, care a avut o contribuţie în redeschiderea acestei unităţi spitaliceşti, dar şi directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, plus cei şase medici de familie care vor asigura permanenţa centrului în fiecare noapte între orele 20.00 şi 8.00.

Baneasa_primaru_Gelu_Iordache.jpg Cele patru cabinete medicale de pe care s-a scos sigiliul pus în urmă cu câteva luni sunt dotate cu toate echipamentele necesare de primă urgenţă şi nu numai pe care Centrul le avea înainte de închidere. Inaugurarea a avut loc ieri, în jurul prânzului, şi a început cu o slujbă de sfinţire oficiată de preoţii din localitate. „Centrul deserveşte unei populaţii de 32.000 de persoane. Prin închiderea şi redeschiderea acestui centru se dovedeşte faptul că cifrele date de Ministerul Sănătăţii nu sunt reale şi nu se poate interveni în timp util de la Constanţa sau de la Medgidia pentru cazurile de urgenţă ", a spus ieri edilul. Acesta a mai adăugat faptul că Centrul de Permanenţă va funcţiona mai mult noaptea, inclusiv sâmbăta şi duminica şi în zilele de sărbătoare legală. Edilul a spus că până la începutul anului 2012 cheltuielile pentru funcţionarea centrului ajung la 10.000 de lei, bani de care administraţia locală dispune la acest moment. Banii pentru transportul celor cinci medici până la locul de muncă vor fi decontaţi de fiecare administraţie locală în parte, iar sumele constituind plata gărzilor efectuate de medici vor fi decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate. Medicii de familie care vor lucra în acest centru vor face naveta de la Ostrov, Lipniţa, Oltina, Băneasa, Ion Corvin şi Dobromir. Pe lista propriu-zisă întocmită în luna august erau şi medici de la Deleni şi Adamclisi, dar aceştia nu au mai fost arondaţi centrului.

Există şi stoc de combustibil pentru iarnă

Pe viitor, Centrul de Permanenţă se va transforma în Centru de Sănătate Multifuncţional, care va include şi un sector destinat persoanelor cu dizabilităţi. Centrul va funcţiona într-o parte a clădirii fostului spital, iar Primăria va fi cea care va suporta cheltuielile legate de utilităţi. Primarul spune că momentan există combustibil pentru iarnă. „Am găsit în magazie stoc de combustibil de dinainte de desfiinţarea Centrului de Sănătate, lemne şi cărbuni, plus bani în cont", a mai adăugat Iordache. Singurele probleme cărora primarul nu le-a găsit încă rezolvare până la acest moment sunt legate de lipsa infirmierelor şi asistentelor, dar şi a unui fochist care să se ocupe de centrala de încălzire. „Nu ştiu deocamdată cum să rezolvăm această problemă, dar va trebui să găsim o soluţie. Probabil vom folosi oamenii de la ajutor social", a mai spus primarul. Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică a emis pe 26 iulie decizia prin care s-a înfiinţat Centrul de Permanenţă Băneasa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cornelia 17 Oct, 2011 07:50 Se vede ca Centrul a fost foarte bine administrat inainte de a fi desfiintat...