Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a atins deja cvorumul în cadrul referendumului intern al USR. La Constanţa vor vota până duminică 80 la sută dintre membri

ro

10 Aug, 2017 00:00 1686 Marime text
Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunţat că la referendumul intern privind poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei au votat deja 950 de persoane, fiind atins cvorumul. 

„Referendumul a început luni dimineaţă, la ora 0.00, şi se va încheia duminică, la ora 24.00. În momentul de faţă, vă pot da o veste interesantă: s-a atins deja pragul de cvorum, avem peste 950 de persoane care şi-au exprimat deja votul, deci am trecut de 52%, ceea ce e un mesaj foarte bun. Suntem deja la jumătatea intervalului şi, iată, cvorumul a fost deja atins. E un element valoros. Mecanismul de vot se face printr-o platformă publică internaţională care asigură secretul complet al votului. Tot ceea ce putem să vedem este numărul de persoane care şi-au exprimat votul, rezultatul îl vom şti cu toţii duminică, după ora 24.00“, a spus Barna. 

Cei aproximativ 1.800 de membri USR au de răspuns la două întrebări:
1. „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?“ Variante de răspuns: DA / NU.  
2. „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?“ Variante de răspuns: PRO / CONTRA.
 
Referendumul intern din USR se desfăşoară electronic, fiecare membru primind un user şi o parolă cu care se va conecta la un sistem securizat, unde va putea vota o singură dată, fără posibilitatea de a reveni asupra deciziei exprimate.
 
Pentru a produce efecte, referendumul va trebui validat de conducerea centrală a USR, Biroul Politic. Dacă această formalitate va fi îndeplinită, se va organiza şi congresul pentru alegerea unui nou preşedinte al USR, ca urmare a demisiei lui Nicuşor Dan. 
 
Preşedintele USR Constanţa, Remus Eugen Negoi, a precizat că vineri, în cadrul unei şedinţe de Birou Judeţean, se va realiza o centralizare a votului din filiala Constanţa. „Până duminică, sperăm ca cel puţin 80% dintre membri să participe la referendum, în condiţiile în care formaţiunea noastră politică este promotoarea votului masiv“, a adăugat Remus Negoi.
 
La rândul său, deputatul USR de Constanţa Cristian Stelian Ion a declarat că va vota până la sfârşitul săptămânii. Aceeaşi poziţie a avut-o şi senatorul filialei constănţene a USR Ramona Dinu. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii