Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugina l-a controlat pe Mazare la cap

ro

27 Nov, 2007 00:00 1793 Marime text
1196106656.jpg

Reabilitarea Spitalului de Boli Infectioase s-a incheiat * Directorul spitalului, Sorin Rugina, a afirmat ca aici lucrarile nu se incheie de fapt niciodata

Primarul Radu Mazare a participat, ieri, la receptia finala a Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta. Alaturi de directorul unitatii spitalicesti, prof. univ. dr. Sorin Rugina, primarul Constantei a taiat panglica inaugurala, gestul simbolizand incheierea lucrarilor care au durat mai bine de trei ani. Spitalul arata intr-adevar cu mult mai bine decat arata cu ani in urma. Interiorul a fost refacut in totalitate, iar exteriorul a fost de asemenea reabilitat. De fapt, fatada spitalului a fost printre primele obiective ale proiectului de reconditionare. Desi nu a trecut prea mult timp de cand a fost zugravit exteriorul, pe zidurile spitalului au aparut nelipsitele mazgalituri pe care ne-am obisnuit sa le vedem pe cladiri. Pufi si Elvis - asta sta scris pe peretele de la intrarea in spital, unde troneaza de asemenea, un desen supradimensionat, scrijelit probabil cu o piatra in zugraveala cea noua a edificiului. Cu exceptia acestor mici detalii care strica imaginea spitalului si a peisajului din curtea unitatii sanitare, care arata la fel de gri si dezolant ca si pana acum, totul arata bine.

Spitalul de Boli Infectioase - un simbol al Constantei

Directorul Sorin Rugina a spus chiar ca spitalul pe care il conduce este unul european. "Este un moment simbolic. Prin finalizarea lucrarilor de la subsol se definitiveaza reabilitarea spitalului", a declarat managerul Sorin Rugina, multumind totodata, Primariei si Consiliului Local Constanta pentru sprijinul acordat in repararea unitatii sanitare. El a tinut sa precizeze ca spitalul pe care il conduce reprezinta un simbol pentru multi dintre constanteni, fiind primul construit in Constanta. "Este o mandrie pentru noi ca acest spital nu a fost daramat, ci a fost reabilitat", a apreciat directorul Rugina. Cu ocazia receptiei finale, primarul Radu Mazare a vizitat o parte a spitalului si a parut multumit de ce s-a facut. El nu a ratat ocazia sa critice autoritatile de la nivel central pentru faptul ca nu s-au alocat fonduri suficiente pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infectioase. Totodata, edilul Constantei a subliniat ca nu era de datoria autoritatii locale sa reabiliteze unitatea sanitara. "Nu era treaba primariei. Eu nu stiu ca in tara sa existe un spital orasenesc reparat de primarie. Lucrarile inceput de Ministerul Sanatatii au fost abandonate si ulterior spitalul ni s-a transferat noua (n.r. primariei). Sunt bucuros ca s-au terminat lucrarile, dar sunt nemultumit de faptul ca pentru Constanta nu se aloca bani", a precizat Mazare. Pentru a nu se pune rau cu ministerul, directorul Sorin Rugina a adaugat ca vor veni si fonduri de la minister pentru modernizarea unor compartimente ale spitalului, precum Sectia de Terapie Intensiva si de asemenea, pentru "armonizarea" altor spatii apartinatoare unitatii sanitare, printre care si parcul de recreere pentru bolnavi. Investitia totala pentru reabilitarea Spitalului de Boli Infectioase se ridica la patru milioane de lei, adica 40 de miliarde de lei vechi.

Rugina i-a luat temperatura lui Mazare

Directorul spitalului, Sorin Rugina, a profitat de moment pentru lansarea campaniei "Gripa si virozele respiratorii" si i-a inmanat primarului o brosura pentru a sti cum sa se apere de ele, dar si un card-termometru cu care sa-si masoare temperatura. Pentru ca primarul a intrebat nelamurit unde anume trebuie sa-si bage termometrul, doctorul Rugina a facut o scurta demonstratie, lipind termometrul de fruntea primarului. "Trebuie sa vi-l lipiti de frunte si sa asteptati cateva minute", l-a sfatuit doctorul pe primarul Mazare.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cosmina 25 Apr, 2010 10:05 Acest individ RUGINA e un dobitoc si un criminal ruginit la cap. Individ tipic de porcaria de Romania care merita aruncat in rahat.