Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb, preferată de PSD Constanţa pentru conducerea partidului?

ro

22 Jul, 2015 00:00 2901 Marime text
Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD şi 49 de lideri de organizaţii (dintre care unii membri ai BPN) vor decide, astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, cine anume va asigura conducerea interimară a partidului până la organizarea unui congres. Cele două nume care îşi dispută şefia interimară a PSD sunt Liviu Dragnea şi Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Până ieri după-amiază, candidatura lui Dragnea era incertă. Ieri însă, acesta a făcut anunţul: „În urma discuţiilor pe care le-am avut în ultimele zile cu colegii din CExN am decis să cer votul de încredere mâine, în CEx, pentru a prelua atribuţiile de preşedinte al PSD”. Tot ieri, Dragnea a afirmat că votul de azi va fi urmat de un plan concret de acţiuni.

Rovana Plumb este cunoscută drept om de încredere, apropiat al premierului Victor Ponta şi care se pronunţă pentru rămânerea PSD la guvernare. În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, acesta a fost întotdeauna considerat de presa centrală drept un exponent de seamă al aşa-numiţilor baroni. Spre deosebire însă de Rovana Plumb, Dragnea ar avea, se pare, mai multă legitimitate în partid. Nu mai puţin important, amintim că Liviu Dragnea are o condamnare penală. E condamnat cu suspendare, iar condamnarea nu e definitivă şi nici pentru fapte de corupţie, ceea ce nu ar contraveni rezoluţiei adoptate de Consiliul Naţional al PSD cu privire la integritatea membrilor de partid care deţin funcţii de conducere.

Pe de altă parte, e puţin probabil ca partidul să fi renunţat la metehnele misogine şi să aleagă, în funcţia supremă, o femeie. Sigur, lucrurile depind, pentru fiecare dintre candidaţi în parte, de câtă susţinere va avea fiecare din partea organizaţiilor PSD din ţară.

PSD Constanţa nu a anunţat încă oficial pe cine va susţine astăzi în această competiţie. Totuşi, potrivit unor surse, filiala de la malul mării va merge pe mâna Rovanei Plumb, ministru apropiat de organizaţie. Amintim, în acest sens, că la alegerile pentru conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, alegeri care l-au dat câştigător pe Felix Stroe, organizaţia a invitat-o, ca reprezentant al conducerii centrale, pe Rovana Plumb.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii