Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea retelei termice, prioritate pentru CL Cernavoda

ro

09 Dec, 2008 02:49 551 Marime text
În ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Cernavodă, aleşii au dezbătut mai multe proiecte de hotărâri iniţiate de primarul oraşului, Mariana Mircea.

Primul proiect analizat de consilierii cernăvodeni a fost acela privind aprobarea stabilirii impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2009. Astfel, având în vedere prevederile Codului fiscal şi ale Legii 215/2001 republicată, impozitele şi taxele anului 2009 se vor menţine la nivelul celor din anul în curs. În dezbaterea consilierilor s-au mai aflat stabilirea taxelor locale pentru utilizarea domeniului public în vederea desfăşurării unor activităţi comerciale, cultural-sportive şi alte manifestări; stabilirea taxelor pentru oficierea căsătoriilor în afara programului normal de lucru şi eliberarea actelor de stare civilă duplicate.
În aceeaşi şedinţă, consilierii din Cernavodă au aprobat  modificarea listei de investiţii pe anul 2008, prin introducerea unor lucrări de infrastructură şi reabilitare reţele termice în câteva zone din oraş.
Ultimul proiect analizat a fost cel prin care s-a aprobat organizarea cursurilor de formare profesională a administratorilor de imobile din Cernavodă. Acesta a fost iniţiat de curând de către administraţia locală, deoarece blocurile de locuinţe din oraş nu sunt organizate în asociaţii de proprietari şi, ca urmare, locuitorii nu pot beneficia de anumite facilităţi şi programe naţionale. Astfel, ca urmare a proiectului aprobat de CL Cernavodă, persoanele care vor participa la cursuri vor fi selectate pe baza unui regulament şi vor fi instruite de cadre specializate în domeniul juridic şi financiar-contabil. La finalul cursurilor, Primăria Cernavodă va organiza un examen şi va elibera atestate de administratori de imobile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii