Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razbunare liberala pe copiii harsoveni

ro

23 Sep, 2008 00:00 1617 Marime text
1222110361.jpg

Administratia locala a orasului Harsova acuza Ministerul Invatamantului si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) de jocuri politice murdare.

Desi Primaria Topalu nu are nevoie de microbuzul de la Harsova, ISJ vrea sa-i lase pe copiii harsoveni fara mijloc de transport. De la 1 octombrie, copiii din trei puncte harsovene risca sa ramana acasa din cauza unei decizii a Ministerului Invatamantului. Este vorba de copiii din Vadu Oii, Grup Scolar Carsium si comunitatea de la Ferma 1(fostul IAS), carora le fusese repartizat un mijloc de locomotie care este cerut inapoi de Ministerul Invatamantului. Situatia este cu atat mai paradoxala cu cat, dupa cum declara Tudor Nadrag, edilul orasului Harsova, se doreste returnarea microbuzului scolar pentru copiii din Topalu. Numai ca administratia locala din Topalu sustine ca nu are nevoie de mijlocul de transport si, in acest sens, a semnat chiar o hartie, cu care Nadrag incearca sa-i imbuneze pe reprezentantii ISJ. Printr-o alta adresa inaintata ISJ, acelasi primar a cerut trei vehicule pentru transportul elevilor. Lunar, administratia locala scoate din bugetul local, pentru a-i aduce pe scolari in clase, 60 de milioane de lei vechi, dar, din pacate, de la 1 octombrie, nu mai exista fonduri. De altfel, bugetul primariei este secat, actualul primar gasindu-l, la instalarea in functie, pe minus cu aproximativ 60 de miliarde de lei vechi. "Daca vor sa-l ia cu orice pret, sunt dispus sa-i dau foc si sa-l platesc din buzunarul meu", a declarat Tudor Nadrag, care sustine ca in spatele deciziei se afla interese liberale. "Nu a mai iesit cine trebuia la primarie si de aceea a venit aceasta decizie", a mai spus Nadrag. De altfel, primarul Harsovei sustine ca sicanele liberale au venit din mai multe locuri. Prima dintre ele o reprezinta rezilierea contractului de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) pentru 200 de persoane. Acestea, incadrate de primarie, primeau o parte din bani si de la AJOFM. Nadrag sustine ca scoate din bugetul local doua miliarde de lei vechi lunar pentru ca cei 200 de cetateni sa nu ingroase randurile somerilor din Harsova (localitate unde acelasi primar sustine ca 70% din membrii comunitatii sunt someri).

Uite excluderea, nu e excluderea

Tudor Nadrag sustine ca se asteapta sa primeasca ajutor doar de la Consiliul Judetean Constanta. Este bine cunoscuta intentia lui Nadrag de a migra la PSD, intentie ce, sustine acesta, este deja materializata prin excluderea sa chiar inainte de 31 august. "Inca sunt pe fasie, mai mult ca sigur sunt la PSD. Cred ca in proportie de 100% sunt in acest partid", ne-a declarat Nadrag, care sustine ca si-a castigat functia din administratia locala prin forte proprii. Pedelistii constanteni sustin contrariul celor declarate de Nadrag. Mircea Banias, presedintele organizatiei judetene a PD-L Constanta, ne-a declarat ca Nadrag nu este exclus din PD-L. "E cu sufletul la PSD, altfel nu are cum. E o telenovela. Tudor Nadrag a castigat mandatul de primar ca membru PD-L, partid care l-a sustinut cat a putut in campania electorala". Am incercat sa aflam punctul de vedere al inspectorului scolar general Marian Sarbu, dar acesta nu a raspuns la telefon.

Scris de: {autor}Alexandru STANCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii