Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razboi rece in coalitia PSD - PD-L

ro

30 Mar, 2009 02:59 1099 Marime text
Situaţia în PSD devine tot mai încordată, întrucât modul în care decurge „colaborarea" cu partenerii de coaliţie a început să-i irite pe social-democraţi.

„Situaţia de la MAI o voi ridica mâine (n.r. astăzi), în şedinţa grupului de la Senat, unde va veni şi preşedintele Mircea Geoană. Voi cere nişte lămuriri, întrucât eu şi mulţi colegi ne simţim frustraţi", a declarat senatorul PSD Alexandru Mazăre. El a readus pe tapet faptul că pesediştii din teritoriu au solicitat ca, la negocierile cu democrat-liberalii, PSD să preia Ministerul Transporturilor, pentru că „era indispensabil pentru politica pe care se angajase partidul nostru că o va face în favoarea cetăţenilor". Pe anumite considerente, care au ţinut să  „contrabalanseze influenţa covârşitoare" a lui Traian Băsescu, pesediştii au vrut un serviciu secret la dispoziţie. „Acum, tot mai multe voci vor explicaţii: am luat acest minister, ce facem cu el, pentru că de la Ministerul Transporturilor nu prea vin semnale bune vizavi de colaborarea în teritoriu cu administraţiile locale PSD-iste!? Am pierdut acest minister cheie şi ne-am ales cu altul, care a creat doar probleme, scandaluri şi nu ne aduce niciun beneficiu politic", a subliniat Mazăre. El a ţinut să menţioneze că nu va ridica în Senat problema ministrului Dan Nica, întrucât nu-l consideră vinovat de problema apărută acum, însă, „pe fond, problema este una politică" şi vrea lămuriri. „Vreau explicaţii de la conducerea partidului. Să ne spună cum înţelege ca acest minister gigant să aducă şi avantaje politice pentru PSD", a adăugat senatorul tomitan.

„Suntem a patra roată la căruţă"

În contextul prezentat, coroborat cu alte aspecte constatate în timp, Alexandru Mazăre a ajuns la concluzia că „PSD este a patra roată la căruţă". În susţinerea afirmaţiei sale, senatorul a subliniat că această senzaţie „o încercăm cu toţii, la toate nivelele". El a subliniat că numirea unor secretari de stat ai PD-L s-a făcut rapid, în timp ce social-democraţi propuşi pentru funcţii de acest gen fie mai aşteaptă ordinele de numire, fie nu au fost acceptaţi de premierul Emil Boc (n.r. referire la secretarul de stat propus de PSD la Ministerul Justiţiei), ori, dacă au fost puşi pe post, nu au atribuţii (n.r. referire la secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, propus de PSD Constanţa).
„Dacă se continuă pe această linie, se poate ajunge la o situaţie explozivă, pentru că sunt nemulţumiri foarte mari", a avertizat senatorul PSD Alexandru Mazăre. La situaţia prezentată, acesta a adăugat şi cazul numirilor la direcţiile regionale, unde lucrurile trenează, ori acordarea unor funcţii ce reveneau PSD-ului şi au ajuns la PD-L. „În privinţa funcţiilor din curtea miniştrilor PD-L Radu Berceanu, Vasile Blaga şi chiar Adriean Videanu, nu s-au respectat înţelegerile de la centru. Deocamdată, forţăm discuţiile la nivelul coaliţiei. Dacă nu se schimbă ceva, ar fi măsuri cu care PSD ar putea răspunde. Nu numesc ei, nu numim nici noi. Lăsăm deoparte protocolul local şi, în funcţie de miniştrii noştri, ne numim oamenii", a conchis senatorul tomitan Alexandru Mazăre.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii