Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Turcan şi Cristian Buşoi participă la BPJ-ul liberalilor constănţeni de duminică

ro

18 Mar, 2017 00:00 2325 Marime text
Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, şi proaspătul secretar general al partidului, Cristian Buşoi, participă duminică la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al liberalilor constănţeni.
 
Vizita celor doi anticipează întâlnirea de la începutul săptămânii a candidatului la funcţia de preşedinte al partidului, Ludovic Orban, cu filiala de la malul mării.
Cel mai probabil, vizita interimarilor de la conducerea PNL are legătură cu procesul intern de organizare a alegerilor în filiale, care va culmina pe 17 iunie, atunci când va avea loc Convenţia Naţională a Partidului Naţional Liberal şi în cadrul căreia va fi votată conducerea PNL, urmând să participe 5.000 de oameni.
 
Preşedintele organizaţiei judeţene, Gheorghe Dragomir, spune că cei doi reprezentanţi ai conducerii centrale a PNL fac un turneu tehnic prin ţară, prin mai multe organizaţii, pentru a discuta pe marginea alegerilor interne. „În BPJ de duminică, vom aborda chestiuni de ordin tehnic, organizatoric şi de calendar al alegerilor. Sunt organizaţii pregătite să desfăşoare alegerile, iar Biroul Permanent Judeţean le va da girul“, a precizat Dragomir.
 
Până în acest moment, PNL a aprobat componenţa Comisiei pentru Organizarea Alegerilor Interne pe plan local. Liberalii l-au validat, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Comisiei Judeţene de Organizare a Alegerilor pe Adrian Manole, iar în funcţia de secretar al comisiei a fost validată Marilena Dragnea. 

Membrii BPJ al PNL Constanţa au validat, tot cu unanimitate de voturi, atribuţiile Comisiei Judeţene de Organizare a Alegerilor. Practic, urmează să fie analizate dosarele organizaţiilor locale şi stabilirea, împreună cu preşedinţii de organizaţii, a calendarului convocării comitetelor de coordonare locale. Totodată, se va face verificarea tuturor membrilor filialei PNL Constanţa, conform datelor existente, şi se vor primi candidaturile pentru funcţiile de conducere la nivel local, municipal şi judeţean. În plus, se va verifica îndeplinirea obligaţiilor de membru al PNL de către toţi candidaţii.
 
Printre atribuţiile Comisiei Judeţene de Organizare a Alegerilor se mai află şi întocmirea documentaţiei necesare procedurii de alegeri pentru fiecare organizaţie în parte şi, nu în ultimul rând, solicitarea către BPJ a aprobării prin vot a tuturor acestor documente. 
Rămâne de văzut ce recomandări vor face cei doi lideri de la Centru conducerii şi organizaţiei PNL Constanţa, în contextul organizării alegerilor interne, astfel încât acestea să fie transparente şi corecte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii