Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJDP - contract de 17,5 miliarde pentru Structural Ing Firma lui Stanciu proiectează pe bani grei cişmele şi oboare comunale

ro

09 May, 2011 00:03 5680 Marime text
RAJDP_Adrian_George_Gambuteanu.jpgFirma tânărului pesedist a încheiat un acord cadru pe doi ani, în valoare de 1.755.613,67 lei fără TVA, cu RAJDP-ul din subordinea CJC, după ce a câştigat de la instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu marele premiu la concursul de proiectare a noului Delfinariu

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, subordonată Consiliului Judeţean Constanţa, a atribuit contractul privind proiectarea amenajării unor cişmele vechi şi noi în judeţ, a unor spaţii de campare, târguri şi oboare comunale.

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare - elaborare studiu de fezabilitate, documentaţie tehnică, detalii de execuţie şi caiet de sarcini - a fost de 2.580.000 de lei. Contractul a fost atribuit pe 4 mai SC Structural Ing SRL Constanţa, la preţul de 1.755.613,67 lei fără TVA. În fişa de date se precizează că achiziţia prevede încheierea unui acord cadru pe durata a 48 de luni, finanţarea fiind asigurată de la bugetul RAJDP şi din surse ale CJC. Firma constănţeană a fost selectată dintr-un număr de trei ofertanţi participanţi la licitaţie, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul şi termenul de execuţie au contat în proporţii egale.

RAJDP_Regia_Judeteana_de_Drumuri_si_Poduri_cladire_02.jpgServiciile de proiectare se referă, mai exact, la următoarele obiective de investiţii din judeţ: cişmelele de la Mănăstirea Sf. Apostol Andrei - comuna Ion Corvin, Monumentul Tropaeum Traiani - comuna Adamclisi, Mănăstirea Sf. Apostol Filip, Vinalcool Ostrov, Cişmeluţa Deleni, Mănăstirea Sf. Teodora de la Sihla - Băltăgeşti, comuna Crucea, Cişmeaua Cheia - comuna Grădina, Cişmeaua Poiana Dumbrăveni - comuna Dumbrăveni, Cişmeaua lui Pacioagă - comuna Dobromir, cişmeaua din Pădurea Băneasa - comuna Oltina; spaţii de campare la Mănăstirea Sf. Andrei, Monumentul Tropaeum Traiani, Cişmeaua Ostrov, Cişmeluţa Deleni, Cetatea Capidava - comuna Topalu; oboare tradiţionale în comuna Vulturu, comuna Cobadin, satul General Scărişoreanu - comuna Amzacea, comuna Ghindăreşti, comuna Independenţa, oraşul Negru Vodă şi oraşul Băneasa; târguri tradiţionale în Independenţa, oraşul Negru Vodă şi oraşul Băneasa; reparaţii capitale la secţia de drumuri şi la sediul staţiei Băneasa a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Reamintim că găselniţele privind amenajarea de oboare comunale şi de cişmele în judeţ au fost aprobate într-o şedinţă a CJC, care a avut loc fix acum un an.

A câştigat proiectarea reamenajării Delfinariului

Revenind la SC Structural Ing SRL Constanţa, reamintim că firma îi are ca asociaţi pe Ancuţa Elena şi pe Constantin Stanciu. De precizat că acesta din urmă apare pe site-ul organizaţiei PSD Constanţa, figurând ca membru al comitetului executiv al organizaţiei judeţene a Tineretului Social Democrat (TSD) Constanţa. Reamintim că şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, are calitatea de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. SC Structural Ing SRL Constanţa a câştigat recent proiectarea reamenajării Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Patronul firmei, Constantin Stanciu, ne-a declarat la vremea respectivă că nu a obţinut singur marele premiu, ci în asociere cu alte trei societăţi, firma sa fiind lider de asociere. Potrivit lui Stanciu, SC Structural ING SRL a câştigat marele premiu de proiectare a reamenajării Delfinariului, împreună cu SC Soare&Yokina Arhitecţi Asociaţi SRL, cu Sicon 21 SRL şi Ink Building SRL.

Istoricul colaborării firmei lui Stanciu cu CJC

Reamintim că SC Structural ING SRL este o firmă cunoscută pe plan local mai ales datorită colaborării strânse, pe bani publici, cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu. Firma a bifat, până la contractul de proiectare a cişmelelor şi oboarelor din judeţ, contracte în valoare de 17 miliarde de lei vechi de la instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu, cel mai mare fiind cel în valoare de 7,7 miliarde pentru servicii de consultanţă pentru lucrările de reabilitare a sistemului rutier DJ 228, tronsonul DN 22C şi DN 2A, încheiat la finele lui 2010. Iată şi lista celorlalte şase contracte încheiate cu CJC:

1. Contract nr. 15435/22.10.2008 - „Întocmire PT+DDE pentru proiectul Extindere Complex Terapeutic Centrul Albatros"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 234.010 lei fără TVA;

- valoare finală: 233.500 de lei fără TVA.

2. Contract nr. 15411/22.10.2008 - „Întocmire PT+DDE pentru proiectul Extindere Complex de Integrare prin terapii specifice - Şcoala specială nr. 1"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 50.750 de lei fără TVA;

- valoare finală: 50.500 de lei fără TVA.

3. Contract nr. 15431/22.10.2008 - „Întocmire PT+DDE pentru proiectul extindere Şcoala specială nr. 2 Constanţa"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 43.370 de lei fără TVA;

- valoare finală: 43.000 de lei fără TVA.

4. Contract nr. 14403/27.07.2009 - „Elaborare SF+PT+DDE Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică a judeţului Constanţa"

- oferte primite: 2;

- valoare estimată: 113.108 lei fără TVA;

- valoare finală: 83.304 lei.

5. Contract nr. 19555/29.09.2009 - „Elaborare PT şi DDE necesare reabilitării Monumentului Triumfal Tropaeum Traiani"

- oferte primite: 2;

- valoare estimată: 415.000 de lei fără TVA;

- valoare finală: 297.355 lei fără TVA.

6. Contract nr. 19455/ 22.09.2010 - „Servicii de consultanţă pentru proiectul HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa"

- oferte primite: 1;

- valoare estimată: 194.910 lei fără TVA;

- valoare finală: 194.782 lei fără TVA.

Cu alte cuvinte, proiectarea cişmelelor şi oboarelor comunale din judeţ va dubla valoarea contractelor obţinute până acum de la CJC, fără a pune la socoteală proiectarea noului Delfinariu, pentru care se vor plăti alţi bani.

De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi de această dată pe patronul Structural Ing, însă nu am reuşit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii