Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Volcinschi va prelua atribuţiile lui Huţucă Brăiloiu, preferat de liberali pentru Prefectura Constanţa

ro

03 Nov, 2012 02:21 3154 Marime text
07hutucamandat-BogdanHutuca1_.jpgMandatul de prefect al lui Bogdan Huţucă expiră joi, 8 noiembrie. Atunci se împlinesc cele şase luni de la numirea sa în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa. Amintim că numirea lui Huţucă în vârful Prefecturii Constanţa a fost făcută prin detaşare, el fiind, până pe 11 mai, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa, şi a avut, potrivit Hotărârii de Guvern 411 din 8 mai, caracter temporar.

Bogdan Huţucă va reveni, cel mai probabil, la conducerea DGFP Constanţa. De altfel, liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a şi declarat: „Bogdan Huţucă nu doreşte să i se prelungească mandatul, ci să se întoarcă la Finanţe. Vrea să rămână în meseria pe care o îndrăgeşte". Întrebat dacă PNL Constanţa va nominaliza, în perioada imediat următoare, pe cineva pentru mandatul de prefect, Dragomir a afimat: „Dacă cineva ne va întreba, ne vom gândi la cineva".

În momentul expirării mandatului lui Bogdan Huţucă, atribuţiile de prefect vor fi preluate, se pare, de subprefectul Radu Volcinschi. Potrivit unor surse, Volcinschi va asigura interimatul în Prefectura Constanţa inclusiv în perioada alegerilor parlamentare.

Aceleaşi surse susţin că liberalii constănţeni ar prefera să-l nominalizeze, ulterior, pe Liviu Brăiloiu pentru mandatul de prefect. Motivul? Ei bine, faptul că Brăiloiu nu este în relaţii bune cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ar cântări destul de mult. Brăiloiu e considerat ca fiind omul potrivit la momentul potrivit, despre el spunându-se că va fi persoana cea mai indicată să facă faţă unei relaţii instituţionale cu Nicuşor Constantinescu.

Amintim că Liviu Brăiloiu a mai fost prefect al judeţului Constanţa, în perioada guvernării PDL-PSD.

Revenind la Bogdan Huţucă, acesta nu a făcut niciun secret din faptul că nu doreşte prelungirea detaşării sale de la DGFP la Prefectura Constanţa. Detaşarea s-ar face, oricum, doar cu acordul înaltului funcţionar public, or Huţucă nu-şi doreşte asta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii