Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazare, in vizita de lucru, „ca la comunisti" (galerie foto)

ro

09 Jun, 2009 21:52 2572 Marime text
mazare.jpgO promenadă turistică din granit, ce va porni din oraş, va traversa Satul de Vacanţă şi staţiunea Mamaia, este noul proiect al primarului, al doilea ca importanţă după şoseaua de coastă

Primarul Constanţei a pornit, ieri, într-o vizită de lucru prin staţiunea Mamaia. Cu alaiul după el, Radu Mazăre a inspectat Perla Mării Negre, s-a înfuriat, a dat ordine şi a salutat turiştii din staţiune.

„Să-i spunem vizită de lucru, că aşa se numea pe vremea comuniştilor", a început Mazăre. Deplasarea a pornit din zona parcului acvatic spre plaja Modern. Zeci de directori şi reprezentanţi ai serviciilor din cadrul Primăriei şi de şefi ai instituţiilor descentralizate au pornit în inspectarea litoralului din municipiu. Convoiul de jeep-uri ale reprezentanţilor Primăriei şi Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral a străbătut staţiunea pentru a vedea dacă sunt nereguli în acest început de sezon. Iar primarul a găsit suficiente încât să se înfurie şi să-şi verse supărarea pe directorii din primărie.

Pripişi, din nou în colimator

Primul luat la întrebări a fost Ionuţ Pripişi, şeful Direcţiei Corp Control din primărie. Acesta l-a înfuriat pe primar şi în ultima şedinţă a Consiliului Local. Mazăre i-a dat termen două zile lui Pripişi să ridice de pe domeniul public scheletul unui panou de afişaj publicitar, ruginit, care trona în mijlocul unui spaţiu verde din piaţeta care duce spre plaja Cleopatra.

O altă nemulţumire a lui Mazăre a fost legată de spaţiile verzi lăsate în paragină. „La noi, la români, unde te uiţi, vezi câte o pârloagă. Pârloagă şi pietre româneşti", a spus Mazăre, după care a dat ordin să fie reîmprospătate toate spaţiile verzi. „Vreau să-mi puneţi pomişori, boscheţi din ăia rotunzi. În tot ce înseamnă alveolă", a decretat edilul. Totodată, a cerut să fie asfaltată şi aleea care traversează dinspre Hotel Dacia către Teatrul de Vară.

„Chiar trebuie să vă desenez?!"

Primarul şi-a pierdut cumpătul când a văzut că niciunul dintre şefii Serviciului Drumuri şi Iluminat Public nu erau cu el în staţiune. Adjunctul Serviciului, Viorel Farcaş, i-a spus prin telefon primarului că directorul are piciorul în ghips şi că nu a ştiut că trebuie să fie prezent şi adjunctul. „Dacă nu poate directorul, era normal să vină adjunctul! Păi ce, chiar trebuie să vă desenez ca la matematică?!", a tunat Mazăre. Primarul şi-a exprimat indignarea în legătură cu o băltoacă mlăştinoasă din zona Perla şi faţă de un indicator rutier, care obtura calea turiştilor. Pentru remedierea neregulilor a fost chemat „nea Mugurel" (Mugur Voinescu, inginer-şef în cadrul SCIL Confort Urban), care a fost însărcinat să execute comenzile date de primar cât mai repede posibil. Culmea, în acelaşi perimetru, se mai afla şi un ditamai panoul publicitar al unei case de schimb valutar care funcţiona prin zonă.

Interesat de contractele Seaview

Primarul a vrut să ştie dacă pancarta cu pricina plăteşte vreun ban firmei Seaview Media, aparţinând apropiatului său, Ionuţ Barbu, firmă cu care Primăria Constanţa are încheiat un contract privind publicitatea stradală. „Seaview Media are contract pe aşa ceva?", a întrebat Mazăre, iar după ce a dat un telefon, Constantin Babuş i-a răspuns: „N-are dom' primar". „N-are cum să stea în mijlocul drumului. Aicea-i panou, dincolo-i baltă", a concluzionat Mazăre. Primarul şi-a exprimat din nou uimirea când a văzut alte „pietre româneşti" pe aleea din faţa Hotelului Perla. „Uite, alte pietre româneşti! De unde Hristosu' mă-sii scot mă ăştia atâtea pietre?!", s-a minunat Mazăre. Trecând pe lângă nişte turişti care, probabil, se întrebau din priviri ce caută Mazăre cu alaiul după el prin Mamaia, primarul Constanţei le-a explicat, intrând în vorbă cu ei: „Îi cert că, în România, numai aşa merge". „Nea Fânaru, la comunişti, tot aşa vă făceau?", a întrebat el un alt subordonat şi a plecat mai departe zâmbind.              

Mazăre s-a arătat nemulţumit şi de starea promenadei din staţiunea Mamaia, despre care a declarat că va fi pavată cel mai probabil anul viitor. „O să facem o promenadă din oraş, care să treacă prin Satul de Vacanţă şi să ajungă până la capătul staţiunii Mamaia, cu granit", a afirmat primarul şi a adăugat că proiectul este al doilea ca importanţă, după şoseaua de coastă, şi va fi dus la îndeplinire cu fonduri europene.

„Mi-aş fi dorit să mă mişc mai repede"

Tot ieri, Mazăre a declarat că, în ciuda crizei, a reuşit să-şi ducă la îndeplinire proiectele. „Am ajuns la etajul şapte cu locuinţele ieftine (...) Lucrurile merg conform celor promise şi asumate", a spus el. Edilul a anunţat, de asemenea, că peste zece zile va începe realizarea parcului din zona CET, în parteneriat cu Petrom. Cât despre Orăşelul Lacustru, se pare că proiectul bate pasul pe loc. „Acum avem aprobare, dar n-avem finanţare", a spus Mazăre. Pasarela din Mamaia, de pe care turiştii vor fi preluaţi şi plimbaţi cu vaporaşele de agrement, va fi gata, din spusele primarului, din sezonul viitor, iar şoseaua de coastă va fi realizată tot cu bani europeni. „Mi-aş fi dorit să mă mişc mai repede, dar asta e", a spus, modest, primarul Constanţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • doru 11 Jun, 2009 23:46 A facut citeva valuri,dupa care va pleca pt un lung concediu(unde credeti?)
  • joe 10 Jun, 2009 15:28 Pai stati asa, ce anume a facut rau?
  • Stefan 10 Jun, 2009 13:20 Sa faca o vizita de lucru si in Constanta si in special in Piata Ovidiu, in Piata Grivitei- Str. Stefan cel Mare, Strazile Mercur, Jupiter, Grivitei, Atelierelor, Avram Iancu, etc. sa vada in ce stare de ruina au fost aduse si poate ne spune ce are de gind !!
  • karadeniz 09 Jun, 2009 23:47 Domnule Mazare, poate il meditezi un pic si pe Tusac al nostru ca ramane repetent saracul. Copiaza el de la Constanta dar nu prea vede bine si face doar caricaturi.