Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazare catre ANI Cum la mine v-ati autosesizat si la Basescu nu?

ro

10 Jul, 2009 14:47 1724 Marime text
mazare_ani.jpgAgenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat joi, în privinţa averii Radu Mazăre. Primarul Constanţei l-a acuzat pe Traian Băsescu că ar sta în spatele acestei măsuri. 

„Declaraţiile mele de avere sunt pe site de 8 ani de zile. Împrumuturile sunt de 8 ani de zile, proprietăţile la fel", a declarat primarul Constanţei.

Acesta a afirmat că ştie foarte bine unde sunt banii lui şi s-a arătat surprins că este invitat la o discuţie cu hârtiile pe masă. „Nu am ştiut că vreţi să discutăm chiar pe declaraţiile de avere", a reacţionat Mazăre faţă de insinuările ANI.

Radu Mazăre a declarat că are de încasat bani în urma unui contract de vânzare-cumpărare de acţiuni şi s-a arătat foarte indignat că nu sunt trecuţi în declaraţii. „Cum nu sunt trecuţi? Nu sunt trecuţi?" replicând că ar fi trebuit să fie informat  de cum vor decurge discuţiile ca să vină pregătit. "Credeţi că eu ţin minte tot ce scrie în declaraţii?", s-a întrebat retoric primarul Constanţei.

La un moment dat, Radu Mazăre l-a acuzat pe Băsescu de amestec în această anchetă. „Băsescu e simbolul luptei anticorupţie în România. Cum a mai ţipat Mazăre, hai pe el. Autosesizaţi-vă public acum! Cum la mine v-aţi autosesizat şi la Băsescu nu?" a conchis Mazăre.

Întrebat dacă are informaţii că urmează o investigaţie în Brazilia pe numele lui, primarul Constanţei a confirmat, arătându-se foarte indignat de sumele cheltuite de ANI pentru investigaţiile pe care le întreprinde.

„Şi când o să se termine, să vedem pe ce s-au cheltuit banii publici. Că am un dosar, primul în care mi-au dat neînceperea urmăririi penale în care au cheltuit 40 de miliarde, un milion de euro", a mai arătat Mazăre.

În replică, reprezentantul ANI a afirmat că ANI are autoritatea să urmărească şi investigheze pe întreg mapamondul un caz.

Potrivit lui Mazăre, ANI s-a autosesizat „după declaraţia de la Turnu Măgurele, în care îl catalogam pe Băsescu drept Iuda. Cred, însă, că primii care trebuiau cercetaţi în ţara asta erau Băsescu şi cu fiicele", a acuzat Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii