Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD-istul Eugen Voineagu, lucrat de noul PSD

ro

04 Apr, 2009 00:58 5639 Marime text
cap_1.jpgŞefia Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Constanţa a fost luată de la pesedistul Eugen Voineagu şi dată unui apolitic - Bogdan Dima 

Prefectul judeţului, Tit Liviu Brăiloiu, a pus, ieri, în aplicare prevederile ordinului prin care Bogdan Dima, şeful Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, a fost numit în funcţia de comisar-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Acesta a declarat că nu este membru PSD şi are „planuri mari pentru instituţie".

„Negocierile" PSD - PD-L au adus şi această instituţie cu responsabilităţi în trei judeţe - Constanţa, Tulcea şi Brăila - în vistieria social-democraţilor. Cu toate că Eugen Voineagu este membru PSD din 1999 şi, potrivit declaraţiilor sale, avea cotizaţia plătită până în luna mai, faptul că şi-a „permis" să înfrunte echipa Mazăre - Constantinescu l-a costat eliberarea din funcţia de comisar-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Ordinul a fost citit, ieri, de prefectul Tit Liviu Brăiloiu, iar motivarea deciziei conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a fost reorganizarea instituţiei şi desfiinţarea funcţiei de inspector-şef. Voineagu beneficiază de un preaviz de 30 de zile şi i s-a acordat posibilitatea de a opta, până ieri, pentru una din funcţiile publice vacante, corespunzătoare comisarului superior clasa I. Postul fiind liber, Bogdan Gavrilă Dima, omul susţinut de PSD Constanţa, a fost instalat oficial în funcţia de comisar-şef. Prezent la eveniment, preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu a recunoscut că a fost o decizie politică şi că susţine ca numirile să se facă politic.

Deranjat de modul în care a fost lucrat, Eugen Voineagu nu s-a sfiit să îi acuze pe Nicuşor Constantinescu şi pe prefect, de faţă cu toţi cei prezenţi la învestire: „Voi aţi insistat pentru emiterea ordinului meu".

investire_dima_2.jpgVoineagu nu se lasă

Fostul comisar-şef al CRPC Constanţa, Eugen Voineagu, este decis să-şi facă dreptate şi va apela la justiţie. „Voi ataca în instanţă această decizie şi, asemenea cazului precedent, sunt convins că voi câştiga", ne-a declarat Voineagu. El a menţionat că avea contract pe termen nelimitat şi consideră înlăturarea sa un abuz. „Efectul ordinului deja a început. Şi-au făcut treaba (n.r. referire la echipa Mazăre), dar eu nu voi ceda. Procesul va merge şi s-ar putea ca ei să nu mai fie la guvernare, când voi câştiga eu. Dar nu contează", a subliniat fostul comisar-şef. Probabil, pentru a fi mai convingător, Voineagu a ţinut să precizeze că va trebui să-şi ia concediul de odihnă de care nu a beneficiat de trei ani, deci are timp suficient să acţioneze, şi nu este „un coate-goale", deci are bani pentru a duce la bun sfârşit procesul. „Nu mă voi stresa. Voi sta aici, în coastele lor, pentru că am convingerea că mi-am făcut datoria, iar procesul îl voi muta în alt judeţ", a adăugat comisarul. Supărarea cea mai mare a lui Voineagu provine din faptul că se cunoaşte foarte bine cu liderii PSD, inclusiv cu prefectul, însă niciunul nu a catadicsit să-i dea un telefon prin care să-l anunţe că va fi înlăturat. „Meritam şi eu un telefon şi aş fi plecat, că eram obosit. Însă modul în care au acţionat nu face decât să mă îndârjească să lupt. Au făcut-o pentru că am avut curajul să mă opun lor şi mă voi opune tot timpul. Au preferat să-l pună pe omul Virginiei Ştefănică ", ne-a declarat Eugen Voineagu. El este convins că presiunile privind înlăturarea lui au venit din partea echipei Mazăre pe Bogdan Pandelică (n.r. şeful ANPC), care a numit un om din exterior, deşi există o hotărâre de guvern ce nu permite mărirea numărului de personal. „După atâţia ani în PSD, va trebui să mă retrag, deşi mă doare şi am făcut, de-a lungul timpului, destule pentru acest partid. Nu mă asociez cu numele lor şi nu am făcut şi nu voi face parte din echipa lor. Nu poţi sta unde nu eşti dorit şi se fac lucruri peste demnitatea ta, peste ceea ce-ţi doreşti", a conchis proaspătul „retrogradat" Eugen Voineagu.

{mos_ri:Eugen Voineagu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • no name 05 Jun, 2009 22:24 Normal ca plânge dupa ciolan! Normal ca nu este un coate goale, si-a facut bani sa lupte la câte spagi a înghitit.Nu-i este rusine , nici macar nu stie sa piarda , halal demnitate si barbatie! A uitat când baga pe gât diferitilor agenti comerciali cunoscuti de-ai lui care sa fie angajati dupa care ameninta ca daca nu sunt tinuti amendeaza angajatorii din orice! Rusineeeeeee mai capusa!