Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD a „marcat“ mai puţin de jumătate Iată de unde provin migratorii care au profitat de „Ordonanţa lui Dragnea“

ro

24 Oct, 2014 00:00 2971 Marime text
Celebra Ordonanţă de Urgenţă nr. 55/2014 a Guvernului, vizând reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală, „Ordonanţa lui Dragnea“, care statuează migraţia politică, aşa cum mai este cunoscut actul, a încetat să îşi mai producă efectele odată cu expirarea celor 45 de zile în care aleşii locali aveau dreptul de a alege de partea cărei formaţiuni politice se stabilesc.

Din cele 70 de unităţi administrativ-teritoriale care alcătuiesc judeţul Constanţa, PSD pare că a „înscris“ în mai puţin de jumătate dintre acestea. În doar 29 de localităţi constănţene, PSD a reuşit să smulgă aleşi locali care să îmbrăţişeze partidul social-democraţilor. Potrivit unor date oficiale parţiale ale PSD Constanţa, 56 de consilieri locali (25 de la PPDD, cinci de la PNŢCD, patru - UNPR, şapte - PNL şi 15 - PDL), patru viceprimari (trei de la PNL, unul de la PNŢCD) şi doi primari (unul de la PNL, altul de la PDL) au trecut de la partidele care i-au propulsat în funcţie în barca PSD.

Astfel, la Adamclisi, primarul Anton Burcea şi alţi cinci consilieri au lăsat PDL-ul pentru PSD, de la Murfatlar, a „dezertat“ vicele Sali Serdai, de la PNL, şi încă un consilier de la PNL, de la Tuzla, cinci consilieri (trei - PNL, unul - UNPR, unul - PPDD) au devenit social-democraţi, iar la Mangalia, şapte consilieri au îmbrăţişat doctrina PSD - doar unul era din PPDD, iar ceilalţi şase au fost, până deunăzi, democrat-liberali. Alte permutări de trupe s-au înregistrat la Târguşor - patru aleşi PNŢCD. Şi în Consiliul Local Constanţa au existat mişcări de trupe, un consilier de la UNPR şi doi de la PPDD au venit către PSD, la fel şi în CJC, unde consilierul Ioan Radu de la PPDD a devenit social-democrat. Un alt viceprimar înregimentat în PSD este Valentin Sivriu, de la Aliman, care a plecat la PSD împreună cu alţi doi consilieri.

Un alt viceprimar este Constantin Baroncea (de la Horia) şi celălalt vice care a intrat la PSD este Viorel Petre, de la Târguşor. Alte localităţi de unde a plecat câte un consilier local sunt: Cernavodă, Limanu, Ostrov, Pecineaga, Ciobanu, Hârşova, Ovidiu, Ion Corvin, Istria şi Cuza Vodă. Câte doi consilieri au plecat de la Cerchezu, Oltina, Năvodari, Saligny, Aliman, Murfatlar. Din Constanţa şi Amzacea au plecat la PSD câte trei aleşi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii