Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestul început pe pagina de Facebook se mută în stradă Năvodărenii fac miting pentru eliberarea lui Matei

ro

17 Nov, 2012 00:00 3490 Marime text
semnaturi.jpgNăvodărenii cer eliberarea primarului Nicolae Matei arestat pentru 29 de zile, susţinând că acesta este nevinovat.

Potrivit paginii online a Gazetei de Năvodari, cetățenii care doresc să semneze pentru punerea în libertate a primarului Nicolae Matei, o pot face la punctele amenajate în parcul Ion Dobre, Parcul Central, în fața magazinului Alfa şi Beta, a magazinului Laura și Ionel și a sediilor Kaufland şi Litoral TV.

De asemenea, cei care vor să fie alături de primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, sunt așteptați duminică, la 12.30, la Troiță, pentru un miting de susținere.

Zeci de mesaje de susţinere pe pagina de facebook a edilului

Năvodărenii dar şi simpatizanţi din Constanţa, prieteni şi cunoscuţi au împânzit pagina de Facebook a primarului cu mesaje de încurajare. Arestarea edilului a produs efecte în rândul a numeroşi constănţeni dar şi a unor foşti localnici care acum trăiesc în străinătate. Niciunul dintre ei nu este de acord cu arestarea primarului de la Năvodari, susţinând nevinovăţia acestuia.

Cătălin Teodorescu, proiect manager, din Constanţa spune: „Îmi pare rău să aud că oamenii care doresc schimbarea în bine sunt daţi deoparte. Sper(ăm) să se finalizeze acest incident cât mai repede şi să reveniţi înapoi în clădirea numită Primărie pentru că nimeni nu cred că va fi îndeajuns de bun ca dvs :)! Capul sus şi luptaţi, noi vă suntem aproape!". Cuvintele acestuia sunt întărite de o năvodăreancă stabilită în Roma, Italia. Este vorba despre Anişoara Gavrilaş. Iată mesajul acesteia: „Asa este vor să-l dea deoparte a făcut atâtea lucruri pentru oraş este prea bun pentru alţii. CAPUL SUS D-LE PRIMAR, aveţi încredere în Dumnezeu. De aici din depărtare vă urez să fiţi tare...".

„Ne vrem PRIMARUL înapoi! Să vă ajute Dumnezeu să scăpaţi din acest coşmar, năvodărenii vă iubesc şi va susţin! Fiţi puternic, nu sunteţi singur! Va aşteptam ACASĂ!", este mesajul postat pe pagina de Facebook de Aurelia Muca, absolventă a Universităţii Spiru Haret Constanţa.

03_Navodari_-_troita__2.jpg

Familia Sirbu Cornel şi Flori Valentina este şi ea alături de primar. „Sunteţi un om deosebit cu un suflet mare şi aţi făcut foarte multe pentru năvodăreni şi pentru Năvodari, nu meritaţi aceste răutăţi şi bunul Dumnezeu să vă ajute să ieşiţi cu bine din aceste încercări grele. Vă susţinem şi vă suntem alături în aceste clipe grele năvodărenii vă sunt alături şi vă vrem acasă la Năvodari. Năvodariul şi năvodărenii au nevoie de dumneavoastră, fiţi puternic şi nu vă lăsaţi pradă duşmanilor", susţine familia Sirbu.

Florentina Şaban, mijlocaş dreapta la fotbal feminin îi transmite primarului pe pagina de Facebook următorul mesaj: „Suntem alături de dumneavoastră nu vă lăsaţi... Năvodariul merge înainte cu Nicolae Matei şi echipa PSD... PDL, PNL ne stricaţi oraşul..."

Ce cred localnicii despre arestarea lui Matei

Localnicii din Năvodari a trimis ieri şi un comunicat de presă prin care şi-au arătat susţinerea fără de edilul lor. Iată conţinutul acestuia: „Cetăţenii oraşului Năvodari sunt indignaţi de modul în care primarului Matei Nicolae i s-a înscenat un proces de dare de mită. În unanimitate şi cei care l-au ales şi cei ce nu l-au ales suntem solidari spre a-l susţine întrucât sub conducerea sa oraşul a înflorit la propriu. Cum se poate pune la îndoiala onestitatea şi corectitudinea domnului primar Matei Nicolae atâta timp cât a fost reales pentru cel de-al doilea mandat cu 75%? Dacă până acum unii dintre noi nu eram convinşi de abilităţile lui de prim edil, acum îl iubim cu adevărat şi nu admitem ca cineva să-i însceneze diferite învinuiri care au ca scop compromiterea atât a lui, cât şi a oraşului nostru. Este omul care a aşezat oraşul pe coordonate viabile, oraş pe care-l vedem astfel lipsit de inima care-i pulsa viaţa. Avem încredere în justiţia din România că acest proces este judecat corect, că nu este un dosar fabricat doar pentru că în acest moment există o campanie politică extrem de importantă.

În zilele următoare vom întocmi liste de susţinere pentru primarul nostru şi vom organiza un miting de susţinere duminică, 18 noiembrie, ora 12.30 în centrul oraşului la Troiţă. Daţi-ne omul, daţi-ne viaţa!"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Lorenzo Iulian Prundeanu 17 Nov, 2012 21:00 De aici din Grosseto,Italia, nadajduiesc ca adevarul va iesii la iveala si domnul primar Matei Nicolae se va intoarce acasa, la Navodari in mijlocul celor care il apreciaza si il sustin, asa cum il sustin si l-am sustinut mereu de aici din Italia.