Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte importante pentru cernavodeni

ro

19 Aug, 2008 00:00 990 Marime text
1219088365.jpg

Transformarea centrului in zona pietonala si gasirea unui teren pentru construirea de locuinte sunt cateva dintre proiectele urgente

Ieri, consilierii cernavodeni au fost chemati sa participe la cea de-a doua sedinta de Consiliu Local pentru a dezbate si a da curs unor proiecte de maxima importanta pentru comunitatea locala. Dupa debarcarea primarului PNL-ist, Gheorghe Hansa, de la carma orasului Cernavoda, lucrurile par a intra pe un fagas normal o data cu preluarea mandatului de edil de catre Mariana Mircea. Dupa efectuarea unor verificari in cadrul institutiei, edilul orasului este pus pe fapte mari, dorind sa ridice nivelul de trai al locuitorilor prin asigurarea unor facilitati, de altfel, indispensabile intr-un oras european. Succesul inregistrat la Zilele orasului Cernavoda a determinat-o pe Mariana Mircea sa-si puna in plan organizarea Zilei Recoltei in prima duminica din octombrie. Pana atunci, insa, trebuie sa aplice proiectele de hotarari initiate. Pe ordinea de zi a sedintei de ieri s-au aflat proiecte importante pentru comunitatea locala. S-a tinut, insa, cont de actualul buget, aprobat de administratia precedenta. "As avea mai multe de rezolvat in acest an, insa trebuie sa ma limitez la sumele de care dispunem", a declarat primarita. Printre cele 25 de proiecte aflate pe ordinea de zi, cu un impact pozitiv, in special pentru copii si varstnici, este inchiderea traficului in centru si transformarea acestuia in zona pietonala, de promenada. De asemenea, se doreste construirea unei sali de sport, pe o suprafata de 3 300 metri patrati, ce urmeaza a fi transmisa cu titlu de folosinta gratuita catre Compania Nationala de Investitii, terenul aflandu-se in domeniul public al orasului. Se doreste amenajarea unei parcari auto pentru masini de transport de mare tonaj, urmandu-se a se aproba destinatia unui teren de 1.500 de metri patrati in acest sens si dar se vrea si stabilirea unei noi destinatii pentru oborul de animale.

Varstnicii, in fruntea listei

Urmand procedura initiata de cateva primarii din judet, pentru o eficienta mai mare in indeplinirea sarcinilor, se va aproba o noua organigrama si vor fi stabilite noile functii publice ce vor fi utilizate in cadrul aparatulului de specialitate al primarului si al serviciilor publice. Mai mult, actualul edil vrea sa puna in aplicare cateva dintre punctele din programa sa electorala. Dintre acestea, aprobarea destinatiei unui teren in suprafata de 9.722 de metri patrati pentru constructia de locuinte si amenajarea de spatii verzi. Mariana Mircea ne-a declarat ca tema de proiectare a noilor locuinte asemanatoare cu cea de la Campus 3, de la CNE Cernavoda. Terenul apartine domeniului privat al CL, lotizarea urmand a se realiza in baza unui PUZ. Nici batranii nu au fost uitati de edilul orasului. Se are in vedere stabilirea contributiei lunare a persoanelor varstnice asistate la domiciliu, a costului mediu lunar si a cuantumului contributiei lunare de intretinere a celor asistate in Caminul pentru persoane varstnice. De asemenea, exista un proiect de hotarare pentru rectificarea de buget pe anul 2008 si un proiect de hotarare privind modificarea programului de investitii pe anul 2008. Mariana Mircea, s-a declarat incantata de modalitatea in care se desfasoara activitatea, pana si fostul primar, actual consilier, fiind destul de comunicativ: "E un fel de Gica Contra cateodata, dar deseori isi vede de treaba lui".

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii