Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de casa gratuit pentru tinerii din Eforie

ro

24 Oct, 2008 00:00 908 Marime text

Consilierii locali din Eforie au aprobat in unanimitate, in sedinta convocata miercuri dupa-amiaza, proiectele tip pentru beneficiarii Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

Astfel, alesii locali au votat cele trei variante tip alese dintr-un numar de patru, in conformitate cu care tinerii, ce au intrat in aceasta vara in posesia terenurilor acordate de primarie, isi vor construi locuinte. Primarul orasului, Ion Ovidiu Brailoiu, a initiat acest proiect de hotarare din doua motive. Pe de o parte, pentru ca realizarea unui proiect pentru locuinta presupune costuri ridicate, iar pe de alta, deoarece construirea unor tipuri diferite de locuinte afecteaza zona din punct de vedere arhitectural. Astfel, autoritatea locala si-a propus efectuarea in prealabil a unui studiu al zonei, dupa care au fost alese cele trei modele de locuinte ce vor fi puse gratuit la dispozitia beneficiarilor de teren, in baza Legii 15. Desi proiectele sunt standard, suprafetele pot fi extinse, in functie de preferintele beneficiarilor, de la doua, la trei, patru sau chiar cinci camere, dupa cum a precizat arhitectul. In plus, casele pot fi personalizate prin colorit, fiecare proprietar putand alege culoarea casei dintr-o gama prestabilita pentru zona respectiva. Astfel, cartierele noi ce vor lua nastere vor avea o arhitectura unitara, evitandu-se aparitia unor constructii care sa dauneze imaginii de ansamblu. "Pe baza celor trei variante de proiect se pot construi locuinte de doua, trei, patru si chiar cinci camere, la care se adauga living, bai, dependinte si anexe", a declarat primarul Ion Ovidiu Brailoiu.

Cei care vand platesc proiectul

Cheltuiala intocmirii proiectelor este suportata in totalitate de primarie. Prin urmare, tinerii care isi vor construi casa vor opta pentru una din cele trei variante de proiect, gratuit, platind doar taxa de pluralitate, care se va achita arhitectului, si alte taxe obligatorii prin efectul legislatiei in vigoare. Oricum, cheltuiala beneficiarilor va fi nesemnificativa, in comparatie cu costul proiectului, care valoreaza, potrivit edilului orasului, minim 5.000 de euro. In cazul in care se decid sa instraineze imobilul in termen de maximum trei ani de la data eliberarii autorizatiei de construire, beneficiarii de proiecte tip au obligatia de a achita Primariei Eforie costul integral al proiectului utilizat, avand in vedere faptul ca plata a fost suportata din bugetul local al orasului.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii