Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Victor Ponta, inculpat în dosarul lui Dan Şova Procurorul de caz, fost coleg cu judecătorii din Constanţa

ro

14 Jul, 2015 00:00 3087 Marime text
Procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Victor Viorel Ponta, premierul României, în dosarul lui Dan Şova. Acesta este inculpat în dosar în calitate de reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel“, calitate avută la data faptelor.

Premierul este cercetat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, dar şi pentru spălare a banilor, cercetările specifice fiind conduse, conform presei centrale, de Jean-Nicolae Uncheşelu. Acesta a fost numit procuror la data de 2 februarie 2011, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin decret prezidenţial semnat de Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.

Citeşte şi

DNA: Oficial despre inculparea lui Victor Ponta în Dosarul „Dan Şova”

Tot atunci, Traian Băsescu a semnat şi decretele de numire la Constanța a trei judecători, toți foşti absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii. Astfel, Daniel Nicola Gheorghiu a fost numit la Judecătoria Tulcea, Cătălin Jigău, Costin Smarandi şi Aniela Adriana Staicu, la Judecătoria Constanţa, iar Constantin Conortos, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

În data de 29 aprilie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil numirea la Direcția Naţională Anticorupţie a procurorului Uncheşelu.

Citeşte şi 

Fost coleg cu judecători din Constanţa: Averea şi interesele procurorului care-l urmăreşte penal pe Victor Ponta (documente)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii