Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prioritatile europarlamentarului PNL Cristian Busoi

ro

01 Jun, 2009 01:51 1056 Marime text
busoi.jpgAspirant la un nou mandat de europarlamentar, liberalul Cristian Buşoi s-a aflat la Constanţa la finele săptămânii trecute. În cadrul întâlnirii cu medici şi studenţi de la Facultatea de Medicină, principala temă de discuţie s-a axat pe sistemul de sănătate european şi modul cum poate fi acesta implementat în România. 

Dacă va fi reales în PE, Buşoi a promis că va urmări trei proiecte importante: serviciile medicale transfrontaliere, protecţia consumatorului la nivel european şi pachetul farmaceutic. „Am lucrat pe Directiva Europeană privind serviciile transfrontaliere, care îşi va urma dezbaterea şi în viitorul mandat al Parlamentului European, întrucât, din păcate, Consiliul de Miniştri nu este de acord cu forma recent adoptată de PE. Astfel, o dată cu adoptarea acestei directive, orice cetăţean european, deci orice român, va avea acces la servicii medicale în orice colţ al Europei, fără autorizare prealabilă din partea ţării de origine şi fără a mai completa un formular E nu ştiu cât, fără a mai cere voie autorităţilor sanitare şi având dreptul de a i se rambursa costurile până la nivelul la care aceste costuri ar fi fost în ţara sa de origine", a afirmat Cristian Buşoi.

busoi_1.jpgÎn domeniul protecţiei consumatorilor, eurodeputatul PNL a declarat că „cea mai importantă iniţiativă ce va fi dezbătută în Parlamentul European va fi propunerea Comisiei Europene pentru o directivă privind drepturile consumatorilor. Cu acest prilej se vor întări şi armoniza drepturile consumatorilor europeni şi se vor aduce amendamente privind protejarea cetăţenilor europeni ce călătoresc în străinătate de eventualele abuzuri şi încălcări ale drepturilor lor de consumatori.

În ceea ce priveşte pachetul farmaceutic, Cristian Buşoi consideră că se impune stabilirea unui cadru legal clar, comun celor 27 de state membre privind diseminarea de informaţii către publicul larg, referitoare la medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală.

 „Din păcate, după doi ani de experienţă în Parlamentul European, România încă nu a evoluat de la mentalitatea de ţară care aşteaptă mereu aprobări din partea autorităţilor de la Bruxelles pentru deciziile pe care le ia către ţara membru cu drepturi depline, ce stabileşte agenda europeană, îşi decide anumite obiective şi care ştie ce interese urmăreşte în această construcţie europeană", a precizat Buşoi, în finalul întâlnirii.

La întâlnirea au fost prezenţi preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, managerii de campanie la nivel judeţean, Ovidiu Cupşa, şi la nivel municipal, Andrian Mihei, deputatul Mihai Lupu şi mai mulţi membri ai Biroului Permanent Judeţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii