Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul şi-a dat acordul Clădirea fostei Judecătorii Băneasa intră în proprietatea Primăriei

ro

15 Oct, 2011 00:44 2015 Marime text
Judecatorie_1.jpgIeri, primarul din Băneasa, Gelu Iordache, şi-a dat acordul astfel încât clădirea în care funcţiona Judecătoria Băneasa să treacă în proprietatea Primăriei.

În data de 4 iulie a.c., Preşedintele României a promulgat Legea privind desfiinţarea unor instanţe şi a parchetelor de pe lângă acestea. Pe listă se aflau şi două instanţe din judeţul Constanţa, respectiv Judecătoriile Cernavodă şi Băneasa, unde s-a decis închiderea activităţii deşi acestea nu au funcţionat propriu-zis niciodată.

Judecatorie.jpg„Până la data de 15 noiembrie trebuie să se trimită lista cu răspunsul la Bucureşti, dacă sunt sau nu de acord să luăm această clădire. Noi, administraţia locală, ne-am dat acordul pentru acest lucru, pentru că avem nevoie de spaţiu şi vrem să mutăm mai multe direcţii în respectiva clădire", a spus primarul. Acesta a mai adăugat că la parter vrea să mute, bineînţeles după ce va renova clădirea, Poliţia Orăşenească Băneasa şi Secţia 8 de Poliţie Rurală Băneasa. Primarul are de gând să mute Primăria la etajul I al fostei Judecătorii, întrucât sediul actual necesită reabilitare serioasă. Pentru etajul II al clădirii, nu s-a găsit întrebuinţare până la acest moment, dar sunt zvonuri legate de desfiinţarea camerelor agricole şi de înfiinţarea unor birouri care să se ocupe de acest sector, iar aceste birouri ar putea fi mutate aici. „Sperăm ca să ne dea răspunsul foarte repede şi trecerea să se facă rapid", a mai adăugat primarul.

În prezent, clădirea care avea ca destinaţie funcţionarea judecătorii are pereţii crăpaţi, arată ca o casă părăsită, dar este păzită de doi gardieni, care, cel mai probabil, vor trebui să-şi părăsească posturile după ce instituţia va ajunge în proprietatea Primăriei.

Judecătoria nu a funcţionat niciodată

Cernavodă şi Băneasa se află pe lista celor opt instanţe alese de către Camera Deputaţilor, forul decizional, pentru a fi desfiinţate. Din cele 24 de propuneri iniţiale, Comisia juridică a eliminat de pe lista Ministerului Justiţiei instanţele care au funcţionat până acum, dar au avut o activitate redusă, rămânând strict doar instanţele care nu au funcţionat niciodată. În Monitorul Oficial al României cu numărul 510 din 19 iulie 2011 a fost publicată desfiinţarea Judecătoriilor din Cernavodă şi Băneasa, instanţe despre care preşedintele Curţii de Apel Constanţa, Nicolae Stanciu, spunea la acel moment că nu au fost niciodată date în funcţiune. În aceste condiţii, singurii angajaţi care vor trebui relocaţi în urma desfiinţării instituţiilor sunt doi paznici. „Cele două instanţe din judeţ de pe lista judecătoriilor ce vor fi desfiinţate nu au fost date în folosinţă niciodată. Deşi, teoretic, există de mai mulţi ani, acestea nu au funcţionat deloc", explica recent preşedintele Curţii de Apel. Nicolae Stanciu a precizat că Judecătoria Băneasa ar fi funcţionat în aceeaşi clădire cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Băneasa. Dar, dat fiind că proiectul nu a fost finalizat din motive obiective, nu au existat cauze înregistrate. „Singurii angajaţi ce vor fi relocaţi sunt doi paznici, care, până la 1 noiembrie 2011 cel mai târziu, vor fi redistribuiţi la instanţele de pe raza teritorială a Curţii de Apel Constanţa".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii